Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο Γιώργος Γεραπετρίτης»

«Το πρόβλημα για να πούμε την αλήθεια, ίσως να μην το πει κανείς άλλος, αλλά εγώ θα το πώς όμως έχει όνομα και επίθετο. Είναι είναι ο κύριος υπουργός ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα από την αρχή».

Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος δείχνει ως πηγή του προβλήματος στις σχέσεις Εκκλησίας – Κυβέρνησης τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη στον οποίο καταλογίζει πως έκανε στον πρωθυπουργό παραπλανητική εισήγηση.

Ο μητροπολίτης στη συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων σημειώνει πως ο υφυπουργός Επικρατείας χτυπά συνεχώς την Εκκλησία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήδη από τότε που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να είναι 9 άτομα στις εκκλησίες το Δεκέμβριο κι έγινε διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου εκείνος επέμενε και έλεγε πολλά τους έδωσες…».

Ο Πρωθυπουργός ακούει εισηγήσεις, οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι δεν εισηγήθηκαν ποτέ να κλείσουν οι εκκλησίες. Ο κ. Γεραπετρίτης να βρει λύση και να μην εκθέτει τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, ούτε να βάζει σε δοκιμασία χρονιάρες μέρες την κοινωνία, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Στην Ευρώπη οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, ακόμη και στη Γαλλία. Εκεί οι κυβερνήσεις κάθισαν και συζήτησαν με τους θρησκευτικούς ηγέτες δεν λειτούργησαν όπως εδώ, ανέφερε.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου

 

Πηγή orthodoxia.info

 
Σχολιάστε