Με Ρωσία ο Ερντογάν, δεν υποχωρεί για S400-Εκβιασμός Τσαβούσογλου, βάζει όρους σε ΗΠΑ -Γαλλία

Αποφασισμένη να ακολουθήσει με κάθε τίμημα τη Μόσχα δείχνει η Τουρκία, κάτι που έχει διαφανεί την τελευταία 2ετία με την κοινή τους παρουσία σε Συρία, Λιβύη, Αφρική και Αρμενία. Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναγορευτεί σε περιφερειακή δύναμη, εκφράζοντας τον ισλαμικό κόσμο αποσταθεροποιώντας την ευρύτερη περιοχή κάτι που εξυπηρετεί τα σχέδια του Κρεμλίνου.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα, αφού εξετάσει τις κυρώσεις που της επέβαλαν οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 24 o Τσαβούσογλου εκτίμησε ότι η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων ήταν λανθασμένη νομικά και πολιτικά, ενώ τη χαρακτήρισε επίθεση στα κυρίαρχα δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν επιπτώσεις στην Άγκυρα.

Σχετικά με την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου σχολίασε ότι αυτό μπορεί να γίνει, εφόσον το επιθυμεί η Ουάσινγκτον, όμως με την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τις προσδοκίες της Άγκυρας στην πολιτική τους απέναντι στη Συρία. Κατά την πάγια τακτική της συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μεγάλη δύναμη που διαρκώς προκαλεί, εκβιάζει και απαιτεί, έτσι ώστε κάθε φορά να κερδίζει κάτι.

Επίσης σε μια κίνηση προκλητικότητας και παραληρήματος ,ο Τσαβούσογλου έθεσε ως όρο την αλλαγή της στάσης της Γαλλίας στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Παρίσι. Στην ουσία ζητά από τη διεθνή κοινότητα συγκατάθεση στις εισβολές που πραγματοποιεί σε τρίτες χώρες, υλοποιώντας τα σχέδια του παντουρκισμού.
Σχολιάστε