OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ένταση στο Ντόβερ από οργισμένους οδηγούς νταλικών που συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Πάνω από 4.000 νταλίκες και χιλιάδες μικρά φορτηγά εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Γαλλίας Βρετανίας, μετά τα έκτακτα μέτρα λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν για να αποσυμφορηθεί να ελαφρύνουν την απαγόρευση ταξιδιού. Σύμφωνα με το Associated Press, δημοσιογράφοι είδαν ένα φέρι-μποτ από την Βρετανία να μπαίνει στο γαλλικό λιμάνι του Calais, ενώ τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα και αυτοκίνητα μπόρεσαν να περάσουν από το κανάλι.

Η Γαλλία χαλάρωσε τον διήμερο αποκλεισμό που είχε επιβάλλει επιτρέποντας κάποια φορτία και επιβάτες με αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό να φτάσουν στις γαλλικές ακτές. Σιγά σιγά αναμένεται να εξομαλυνθεί και η κατάσταση με τα φορτηγά.

Η ένταση στο Ντόβερ αυξήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς δεκάδες θυμωμένοι οδηγοί φορτηγών που έχουν κολλήσει στο λιμάνι τις τελευταίες δύο ημέρες συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Οι οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα και προσπάθησαν να αναγκάσουν τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το λιμάνι να τους επιτρέψουν τη δίοδο. Εκατοντάδες περπατούσαν κατά μήκος της Α20 μέχρι την είσοδο του λιμανιού στο Κεντ και τότε αρκετοί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ορισμένοι οδηγοί έδειξαν τα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ για τον κορονοϊό, αλλά ένας αξιωματικός είπε ότι πολλά από αυτά ήταν «πλαστά τεστ». Φώναζαν να ανοίξουν τα σύνορα, να τους αφήσουν να πάνε σπίτια τους, ενώ αρκετοί στόλισαν με κοσμητικά επίθετα τον Μπόρις Τζόνσον.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice