OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

88 “επώνυμοι” Πατρινοί στο εδώλιο για το σκάνδαλο της Αχαϊκής Τράπεζας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην πολύκροτη υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας καθώς εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών.

Το σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος περιγράφεται σε 1.600 και πλέον σελίδες, το οποίο και αναμένεται τις επόμενες ώρες να επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών προκειμένου να εκτελεστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr, από χθες το πρωί νομικοί κύκλοι ενημερώθηκαν ότι εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών βασιζόμενο στην πρόταση του Εισαγγελέα.
Ωστόσο, αυτό θα διακριβωθεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί το επίσημο έγγραφο στους άμεσα εμπλεκόμενους.
Το πολυσέλιδο βούλευμα θα αναπαραχθεί σε ψηφιακή μορφή προκειμένου άμεσα να κοινοποιηθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Η υπόθεση βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο καθώς από το βούλευμα κρίνεται ποιοι παραπέμπονται σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Συνολικά, προτείνονται να παραπεμφθούν σε δίκη, 88 άτομα. Πρόκειται στην ουσία για όλα τα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας, την επίδικη περίοδο, για τα μέλη όλων των ελεγκτικών επιτροπών, επαγγελματικά στελέχη του φορέα, αλλά και για αρκετούς δανειολήπτες.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά 209.437.991,67 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε εξακολουθητική απάτη, της απάτης, της πλαστογραφίας, κ.ά.

Πηγή flamis.gr

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice