Το εισ- ΠΡΑΤΤΩ του αρχιτέκτονα των Πρεσπών έγινε κόμμα

Σε κόμμα εξελίσσεται το ΠΡΑΤΤΩ,  σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχιτέκτονα της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκου Κοτζιά.

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου,  γνωστοποίησε σήμερα πως ο φορέας ΠΡΑΤΤΩ , μετεξελίσσεται σε κομματικό σχηματισμό με πρόγραμμα στοχεύοντας να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το αν η κίνηση αυτή επιδιώκει να σταθεί αυτόνομα στο πολιτικό στίβο ή θα αποτελέσει μια δεξαμενή ψηφοφόρων που θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ , που είναι το πιο πιθανό σενάριο, θα φανεί στην πορεία. Αντίστοιχη κίνηση ετοιμάζουν και τα στελέχη που μεταπήδησαν από τους ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως  οι Κόκκαλης, Κουντουρά, Κουϊκ επιδιώκοντας να κατασκευάσουν την δεξιά συνιστώσα της Κουμουνδούρου, αλλά φαίνεται πως δυσκολεύονται να βρουν κεντροδεξιό ακροατήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το ΠΡΑΤΤΩ από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης και εγγραφής μελών.

Όπως δήλωσαν οι  έξι άμεσοι προγραμματικοί άξονες του πολιτικού κινήματος, είναι οι εξής:

-Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης

– Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα

-Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση

-Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης

-Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

-Ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας

Ειδικά στον τομέα της ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της χώρας ο Νίκος Κοτζιάς έχει σημαντικά πεπραγμένα, όπως η απόδοση ιστορικής και γλωσσικής ταυτότητας στο ψευδοκράτους των Σκοπίων και τα ανοίγματα στον παντουρκισμό.

 

 
Σχολιάστε