Κέρδισε το Γουισκόνσιν ο Μπάιντεν, πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο

Νικητής στην πολιτεία του Γουινσκόνσιν αναδείχτηκε ο Τζο Μπάιντεν, αποσπώντας ακόμη 10 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό που διαθέτει στους 237. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά ανακαταμέτρηση.

 Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Γουισκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. Όλες οι ψήφοι έχουν μετρηθεί, αναφέρει, και ο Μπάιντεν έχει κερδίσει με 20.697 ψήφους διαφορά.

Με ποσοστό 49,4% έναντι 48,8% του αντιπάλου του Ντ. Τράμπ , ο Μπάιντεν έκανε ακόμη ένα βήμα για την τελική επικράτηση που φαίνεται να είναι πλέον πολύ κοντά , αν μάλιστα κερδίσει και την κρίσιμη πολιτεία του Μίσιγκαν στην οποία αντέστρεψε τα δεδομένα και προηγείται στο 97% των ψήφων.

Η πολιτεία του Μίσιγκαν έχει 16 εκλέκτορες και αν προστεθούν οι εκλέκτορες από τις  πολιτείες Αριζόνα και Νεβάδα που προηγείται , ξεπερνά το απαιτούμενο όριο των 270 εκλεκτόρων.

Βέβαια η αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα οδηγήσει σε μια μακρά διαδικασία , στο Ανώτατο Δικαστήριο, που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα της.
Σχολιάστε