OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Αρμενία καταγγέλλει βομβαρδισμό των Αζέρων στο έδαφος της

Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ότι βομβάρδισαν το έδαφός της, σκοτώνοντας έναν άμαχο και τραυματίζοντας άλλους δύο, μια εξέλιξη που εγείρει φόβους για μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Σήμερα, η αζέρικη πλευρά έβαλε με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων και της κοινότητας Ντάβιτ Μπεκ», ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν.

Το Νταβίτ Μπεκ απέχει ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα της Αρμενίας με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Με την επίθεση των Αζέρων σε πλήρη εξέλιξη,οι οποίοι  στηρίζονται από το τουρκικό καθεστώς  ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ζήτησε το Σάββατο τη βοήθεια της Ρωσίας για να εγγυηθεί την «ασφάλεια» της χώρας του. Η Μόσχα, η οποία διαθέτει μια βάση στην Αρμενία και έχει υπογράψει συνθήκη στρατιωτικής συνεργασίας μαζί της, απάντησε ότι είναι έτοιμη να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στην περίπτωση που οι συγκρούσεις επεκταθούν στο αρμενικό έδαφος.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ που ανακήρυξε την αυτονομία του, κατοικείται αποκλειστικά από Αρμενικής καταγωγής κατοίκους και έχει βρεθεί βιαίως μετά από παιχνίδια της πρώην ΕΣΣΔ, στο νεοσύστατο (1984) Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση για Ευρωπαϊκό Iron Dome

otavoice

Ευρωεκλογές: Στη Μαδρίτη Μιλέι, Λε Πεν, Μελόνι και Όρμπαν στο πλευρό του ακροδεξιού Vox

otavoice

Η απάντηση Μητσοτάκη στα Σκόπια υιοθετεί και στηρίζεται πλήρως στην πολιτική Τσίπρα-Κοτζιά

otavoice

Επίθεση της Χεζμπολάχ με Drones σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης στην Άνω Γαλιλαία

otavoice

Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

otavoice

Ερυθρά Ημισέληνος: Πάνω από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

otavoice