OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΤΩΡΑ: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων- Στο τραπέζι lockdown για Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τον αριθμό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκαν και σήμαναν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η επιτροπή έχει θέσει στο τραπέζι  το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να ενταχθεί  η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), καθώς σήμερα δηλώθηκαν 384 νέα κρούσματα, που δείχνουν ραγδαία εξέλιξη. Αυτό θέλουν να προλάβουν και ίσως ακολουθήσουν το παράδειγμα των Σερρών, που δεν περίμεναν να λειτουργήσουν τα μέτρα και την αναβάθμισαν σε επίπεδο 4.

Στο τραπέζι ακόμη θα πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Μετά τις εξελίξεις , στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί κατεπείγοντος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές.

 

Επίσης  η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV αναφέρθηκε σε 8 μέτρα που θα μπορούσαν να σταματήσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στη χώρα. Μεταξύ άλλων, πρότεινε το άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση, καθώς και την κατάληψη περισσότερων χώρων στα πεζοδρόμια, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν θερμάστρες αλλά και κουβέρτες. Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας κάψουλας εντός των σπιτιών που θα χρησιμοποιείται από δύο οικογένειες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη για τηλεργασία στο 90% των εργαζομένων.

Ποια μέτρα “κλείδωσαν” μετά τη σύσκεψη 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, τα μέτρα που φαίνεται να «κλείδωσαν» στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη και αναμένεται να ανακοινωθούν – το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (30/10), είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ενώ ήδη δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown. Σε αυτή τη λίστα τις επόμενες μέρες θα μπει και η Θεσσαλονίκη  που θα μπει σε lockdown ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη και σε  Σέρρες και Ιωάννινα που μπαίνουν, επίσης, σε lockdown.
  • Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

  • Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.
  • Χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα: Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση της μάσκας, την οποία προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice