OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός στη Λιόν: Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα

Συναγερμός στην Λιόν της Γαλλίας. Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Θύμα της επίθεσης  είναι ο ιερέας Νικόλαoς Κακαβελάκης, ο οποίος λειτουργεί στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία της Λυών, είναι 52 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Ο ιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές εξ επαφής , δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα στο στήθος.
.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, ενώ έχει εξαπολυθεί κυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη . “Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”, ανακοίνωσε προς τους πολίτες το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter, μιας και ο δράστης διαφεύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι δείγμα της σοβαρότητας του περιστατικού. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το συμβάν συνδέεται με τα τελευταία γεγονότα ισλαμικής εξτρεμιστικής δράσης, αλλά οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν σε αυτή την εκδοχή.

 

Ιερώνυμος: “Μία θρησκεία …. οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών”

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ..

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice