Μπλόκο στο ΟΧΙ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας- Ούτε τρομοκράτες

Απαράδεκτες εικόνες στον Πύργο Ηλείας. Δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν συγκεντρωθεί για να αποδώσουν φόρο τιμής στους Ήρωες του Αλβανικού Έπους και της Αντίστασης στη ναζιστική κατοχή, είδαν το μπλόκο της αστυνομίας να τους απαγορεύει να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η  παρέλαση, που θα γινόταν με αυστηρά μέτρα ενάντια στη διάδοση του κορωνοιού, με μέχρι δύο άτομα σε κάθε αυτοκίνητο και με απαγόρευση κάθε είδους πολιτικής σημαίας, αλλά και χωρίς κόρνες είχε σημείο συνάντησης την οδό Πατρών, στο στάδιο του Πύργου.

Στο χώρο βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μάνδαλος ο οποίος ερμηνεύοντας παράνομα το σχετικό ΦΕΚ  ανέφερε ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες και απαγόρευσε την εκκίνηση της παρέλασης. Ούτε σε τρομοκράτες τέτοια μέτρα.

Επικράτησε ένταση με τους πολίτες δικαιολογημένα να εξοργίζονται για αυτή την πρωτοφανή απόφαση που καταλύει το κράτος δικαίου, τσαλακώνει τη Δημοκρατία και τα Ατομικά Δικαιώματα ενώ προσβάλει βάναυσα την ημέρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Χάρης Μιχαλακόπουλος που ήταν από τους οργανωτές της εκδήλωσης μιλώντας στο OTAVOICE έκανε λόγο για πρακτικές που καταλύουν τη Δημοκρατία και προσβάλλουν το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών, ειδικά σε μια μέρα εθνικής μνήμης. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Απλά κάποιοι αντικρύζοντας την γαλανόλευκη παθαίνουν υστερία.

Μετά από την πρωτοφανή  στάση της αστυνομίας οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν. Η αποχώρηση επετράπη μόνο κατά δυάδες αυτοκινήτων!

Συγχαρητήρια κύριε Αστυνομικέ Διευθυντή Ηλείας… Άξιος ο μισθός σας!!! Και ΑΡΧΗΓΟΣ της ΕΛΑΣ!!
Σχολιάστε