Άννα Χακομπιάν: Έβαλε το χακί η πρώτη κυρία της Αρμενίας και στρατεύτηκε εθελόντρια

Είθισται οι πρώτες κυρίες να επιδίδονται σε δημόσιες σχέσεις και να διάγουν ένα κοσμοπολίτικο βίο. Φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, δεξιώσεις, ταξίδια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ακόμη και όταν οι χώρες τους βρίσκονται σε κρίση επιλέγουν να μένουν έξω από το κάδρο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την ελιτίστικη ζωή τους.

Ακόμη και όταν συμμετέχουν σε αγαθοεργίες (συνήθως επιτηδευμένες) δεν παύουν να αποτελούν κομμάτι μιας διαφορετικής τάξης, ανεξάρτητα από το πολιτικό υπόβαθρο που τις συνοδεύει. Πολλές μάλιστα έχουν προκαλέσει αρνητικά με τη στάση τους, είτε στην ανάμειξη με την πολιτική είτε με την κοινωνική συμπεριφορά τους.

Η Αρμένισσα πρώτη κυρία , με όλα της, δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να μείνει αμέτοχη στην πολεμική κρίση που αντιμετωπίζει ο αρμενικός λαός και συστρατεύτηκε από την πρώτη στιγμή.

Έβαλε το χακί η Άννα Χακομπιάν, όχι για να φωτογραφηθεί ή να στείλει κάποιο συμβολικό μήνυμα αλλά κατατάχθηκε εθελόντρια και εργάζεται στα μετόπισθεν της διοικητικής μέριμνας .

Μάλιστα την συγκεκριμένη φωτογραφία που ανάρτησε την συνόδευσε και με ένα συγκλονιστικό κείμενο, που δείχνει την δύναμη ψυχής και την απόλυτη προσήλωση της στην πατρίδα της.

«Είπα στον γιο μου να φορέσει τη στολή του και να φύγει. Του είπα, γιε μου σε λατρεύω, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα υψηλότερο από το να πεθάνεις για την πατρίδα…Όπως πολλές άλλες γυναίκες κι εγώ, είμαι έτοιμη να σηκώσω τα όπλα για να προστατεύσω την πατρίδα μας και τα παιδιά μας….

και καταλήγει

«…Αλλά όχι για χάρη του πολέμου, αλλά για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την ειρήνη».

Σαν Μπουμπουλίνα της Αρμενίας δεν θα μπορούσε την ώρα που σκοτώνονται παλικάρια στο μέτωπο να ζεστένετε στην θαλπωρή του κυβερνητικού μεγάρου.

Μόνη περηφάνεια μπορεί να αισθάνονται οι Αρμένιοι για αυτή την μεγάλη Κυρία.

 
Σχολιάστε