OTA VOICE
ΠΡΟΣΩΠΑ

Στράτος Κοντός – Δήμαρχος Ξάνθης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ξάνθη, μια πόλη την οποία αγαπώ και στην οποία πέρασα τα παιδικά μου χρόνια, γεμάτα όμορφες αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αποφοίτησα από το Πρώτο Λύκειο Ξάνθης. Μετέπειτα εγκαταστάθηκα στην Αγγλία όπου σπούδασα και απέκτησα το πτυχίο μου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, επιθυμώντας να διδαχτώ και να εντρυφήσω στα οικονομικά μοντέλα κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης. Συνέχισα την επαγγελματική μου επιμόρφωση με συμμετοχές σε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με το πέρας των σπουδών μου επέστρεψα στην Ελλάδα και έπειτα υπηρέτησα τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα όπου και ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, απέκτησα σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση από την πολύχρονη πορεία μου στο χώρο των επιχειρήσεων. Αρχικά, εργάστηκα ως σύμβουλος με εξειδίκευση στην εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων και την ένταξη ιδιωτικών επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά αναπτυξιακά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος και το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια, ανέλαβα θέσεις υψηλής ευθύνης, όπως αυτή του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου σε ασφαλιστική εταιρεία. Παράλληλα, ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου αλλά και εταιρείας οργάνωσης εκδηλώσεων, την οποία διατηρώ μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια κατέχω τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, μία θέση ευθύνης που απαιτεί οργανωτικές δεξιότητές αλλά και προσήλωση στην επίτευξη σημαντικών στόχων.

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι της ζωής μου είναι η οικογένεια μου, η σύζυγος και μητέρα των παιδιών μου Φλώρα Τζίτζιφα και τα τρία μας παιδιά η Σταυρίλια, ο Αλέξανδρος και ο Αναστάσης

Η αγάπη μου για την Ξάνθη υπήρξε η αφορμή για την ενασχόληση μου με τα κοινά.

 

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

otavoice

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

otavoice

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

otavoice

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

otavoice

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ

otavoice