OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπρος: Σάλος με την επίσκεψη Ολλανδής βουλευτή στα κατεχόμενα – Αδιανόητα προκλητική η ανάρτησή της στο Twitter

Πισόπλατο χτύπημα ή ανιστόρητη η Λιάν Ντεν Χάαν;

“Βράζει” η Κύπρος από την επίσκεψη της Λιάν Ντεν Χάαν στα κατεχόμενα και τη συνάντηση με τον “λεγόμενο” υπουργό Τουρισμού του ψευδοκράτους.

Η βουλευτής της Ολλανδίας συναντήθηκε, ανεπίσημα όπως αναφέρει σε διόρθωση της σε ανάρτηση της στο twitter με τον «Υπουργό Τουρισμού» στις 12 του Αυγούστου, συζητώντας μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στον τουρισμό από την πανδημία.

Μάλιστα σε δηλώσεις της ανέφερε ότι επισκέπτεται κάθε χρόνο τη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο και πρόσθεσε ότι την θεωρεί σπίτι της και νιώθει πολύ ευτυχισμένη εκεί. Σημειώνοντας ότι της αρέσουν τα φαγητά της κατεχόμενης Κύπρου και η φιλοξενία που προσφέρεται, η Ολλανδή βουλευτής δήλωσε έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στον τουρισμό της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου!

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λούκας Φουρλάς με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει στην κυρία Χααν ότι η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος που έχει καταληφθεί από την Τουρκία η σημαία της οποίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτήν.

Επίσης τονίζει πως είναι ντροπή της να μιλά για «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», καλώντας την παράλληλα να απαντήσει εάν δεν γνώριζε που πήγε.

Τα πυρά της προς την βουλεύτριας της Ολλανδίας εξαπέλυσε και η πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη η οποία αναρωτιέται πως ένας μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επισκέπτεται παράνομα μια κατεχόμενη περιοχή.

Έντονα αντέδρασε και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την ανεπίσημη, όπως προσπάθησε να δικαιολογήσει η ίδια, τη συνάντησή της αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, την επίσημη πολιτική του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Υποστηρίζετε την εθνοκάθαρση και την κατοχή».

 

Σχετικά Άρθρα

Ecofin: Εγκρίθηκε το «Σχέδιο της Ουκρανίας» – Άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ

otavoice

Γενοκτονία στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί – Ισραηλινά άρματα αναπτύσσονται όλο και πιο βαθιά στην Ράφα

otavoice

Conference League: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ασφαλείας -Τι συζητήθηκε

otavoice

Εγκατάλειψη και αναλγησία: Πλειστηριάζουν σπίτι πλημμυροπαθούς στη Λάρισα!

otavoice

Ινδία: Καταιγίδα προκάλεσε πολύνεκρο δυστύχημα στο Μουμπάι

otavoice

Η ταξιαρχία Al-Qassam βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο πέρασμα της Ράφα

otavoice