OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ιταλία: Ανησυχία στη χώρα λόγω του αυξημένου δείκτη μετάδοσης Rt

Αυξάνεται στην Ιταλία η ανησυχία εξαιτίας της αύξησης του δείκτη μετάδοσης κορονοϊού Rt, o οποίος βρίσκεται στο 0,91, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 0,66. Πρόκειται, δηλαδή, για το ίδιο επίπεδο το οποίο είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου, όταν όλη η χώρα ήταν χωρισμένη σε πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες.

Την τελευταία εβδομάδα, στην Ιταλία καταγράφηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Rai, αν η αυξητική αυτή τάση συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις, με επιστροφή στην χρήση της μάσκας σε ανοικτούς χώρους και στην δημιουργία «κίτρινων ζωνών», ενώ στην φάση αυτή είναι όλες λευκές.

Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές προσθέτουν ότι 19 περιφέρειες, σε σύνολο 21, παρουσιάζουν , προς το παρόν «ήπιο κίνδυνο» μετάδοσης του ιού. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι είναι βασικής σημασίας να ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ευπαθείς ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του «πράσινου πιστοποιητικού» για είσοδο σε σειρά δημοσίων χώρων -όπως έγινε στην Γαλλία- εντός του Ιουλίου, η κυβέρνηση Ντράγκι μπορεί να λάβει επίσημη σχετική απόφαση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αφορά την πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, τρένα, αεροπλάνα, αλλά όχι σε εστιατόρια και καφέ μπαρ.

Παράλληλα δεν αποκλείεται το «πράσινο πιστοποιητικό» να υιοθετηθεί ως λύση και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, με στόχο την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

109η επέτειος- Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

otavoice

Τετάρτη 17/4: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Οι συγκεντρώσεις, τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ

otavoice

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice