OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυπριακό: “Βρώμικα” παιχνίδια Βρετανών: “Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την άποψη δύο κρατών”

Δεν κρύβεται πια το ύπουλο σχέδιο των Βρετανών, που αποτελούν μια εκ των 3 εγγυητριών δυνάμεων

Με σημαδεμένη τράπουλα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λίγες εβδομάδες πριν την πενταμερή που ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ, μόλις πριν από λίγες ώρες!

Βρετανοί Βουλευτές απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ για την νίκη του στις «προεδρικές εκλογές», που υπογράφεται από τον Λόρδο Northbrook, συμπρόεδρο της ομάδας φιλίας με το ψευδοκράτος.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην επίσκεψη Τατάρ στο Λονδίνο όταν ήταν «πρωθυπουργός» και την πολιτική θέση περί δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας που εξήγησε σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο. Τον περιμένουν ξανά στο Λονδίνο, αναφέρουν οι Βρετανοί Βουλευτές και σημειώνουν ότι «θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την λύση δύο κρατών που προτείνατε».

Απαντώντας στην επιστολή, ο Ερσίν Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της εν λόγω ομάδας κατά της απάνθρωπης- όπως αναφέρει – απομόνωσης που εφαρμόζεται στον τ/κ «λαό» και των αδικιών.

«Αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνέχιση συντονισμένων εργασιών λόμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη διερεύνηση νέων ευκαιριών σε θέματα όπως το εμπόδιο και οι απευθείας πτήσεις μετά το Brexit», ανέφερε

Πρόσθεσε ότι «με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab συζητήσαμε και αυτά τα θέματα μαζί με άλλα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί».

«Ως τ/κ πλευρά που υποστηριζόμαστε πλήρως από την Τουρκία, θέτουμε επί τάπητος τη θέση ότι οποιαδήποτε βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στην Κύπρο πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα δύο κρατών που ζουν πλάι-πλάι σε συνεργασία», συμπλήρωσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση λύσης με το σχέδιο Ανάν το 2004 και στο Κραν Μοντάνα το 2017, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει διαπράξει κανένα λάθος στις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης, οι οποίες τελείωσαν λόγω του ότι η ε/κ πλευρά απορρίπτει τον διαμοιρασμό της εξουσίας και της ευημερίας με την «αδιάλλακτη και ηγεμονική της επιθυμία».

Σχετικά Άρθρα

AP: Η Κίνα σταμάτησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης του κορονοϊού

otavoice

Γερμανία: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Σύλληψη στελέχους του ακροδεξιού AFD

otavoice

Υποτροφίες σε Έλληνες από την Ιαπωνική Κυβέρνηση για σπουδές στην Ιαπωνία

otavoice

Ανησυχία σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για την επικείμενη χερσαία εισβολή στη Ράφα

otavoice

Ην. Βασίλειο- νομοσχέδιο για απελάσεις: Μετανάστες νεκροί στη Μάγχη

otavoice

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παραγνωρίζει και αγνοεί παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές

otavoice