Κορονοϊός: Eλληνική εταιρεία οργανώνει τον εμβολιασμό της Ιρλανδίας

Ελληνική εταιρία, η Γνώμων Πληροφορικής που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, παρέχει την ψηφιακή υποδομή eHealthPass για τον εμβολιασμό των πολιτών ενάντια στην Covid- 12 για το σύστημα υγείας της Ιρλανδίας.

Η εταιρεία, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με το Health Service Executive της Ιρλανδίας και πριν από λίγες εβδομάδες καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας «απαίτησε» καινοτόμες λύσεις στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, πρόσθεσε σε αυτή τη συνεργασία και την άμεση υλοποίηση μιας πλατφόρμας, της eHealthPass, για τον εμβολιασμό των Ιρλανδών πολιτών κατά της Covid 19.

Όπως αναφέρει η Γνώμων Πληροφορικής σε ανακοίνωσή της «η λύση εξασφαλίζει την οργάνωση όλων των εμβολιαστικών κέντρων της Ιρλανδίας και την διασύνδεσή τους με την κεντρική υποδομή για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, επιταχύνοντας μ αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας καταλυτικά στην άμεση καταπολέμηση της Covid-19.

Στο συγκεκριμένο έργο η εταιρεία της Θεσσαλονίκης αξιοποιεί τα κυρίαρχα στάνταρντς και στηρίζεται στην πλατφόρμα eHealthPass.XDS( IHE Cross-Enterprise Document Sharing) που υλοποιεί τα προφίλ του Inetrgrated Enterprise Healthcare ενώ είναι εξ ολοκλήρου ανεπτυγμένη στην Microsoft Αzure cloud αξιοποιώντας έτσι κι όλα τα οφέλη του cloud computing.

To ηλεκτρονικό προϊόν της ελληνικής εταιρίας, δημιουργώντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, παρέχει στους πολίτες την πλατφόρμα δεδομένων υγείας, προσφέρει πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα και διατηρεί παράλληλα τον έλεγχο της ιδιωτικότητας. Στους επαγγελματίες υγείας δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και συνεργασίας με τους ασθενείς, που έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Σχολιάστε