Η Κύπρος ματώνει ξανά – Τσαβούσογλου και Τατάρ διχοτομούν το Νησί

Στα Κατεχόμενα της Κύπρου βρίσκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να δώσει τις κατευθύνσεις του ψευτοσουλτάνου για τον καθορισμό μιας κοινής στάσης Τουρκίας και τουρκοκυπριακής πλευράς εν όψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης που θα συγκαλέσει ο γγ. του ΟΗΕ στις αρχές Μαρτίου.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ ο οποίος απηχεί τις απόψεις του σφαγέα στη Μεγαλόνησο έχοντας μιλήσει για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου (λύση δύο ξεχωριστών κρατών).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσκείμενη στον ψευτοσουλτάνο «Γενί Σαφάκ» αναφέρει χαρακτηριστικά την Κυριακή ότι «οι οποιεσδήποτε συνομιλίες το μέλλον πρέπει να επικεντρώνονται στη λύση των ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Τατάρ, ο Τσαβούσογλου έδωσε το στίγμα της κοινής θέσης με την οποία Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι θα μεταβούν στην άτυπη συνάντηση. Όπως δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, η τουρκική πλευρά δεν προτίθεται να μεταβεί στην πενταμερή για να συζητήσει μια λύση Ομοσπονδίας αφού, όπως είπε, αυτή η συζήτηση έχει κορεστεί. Την ίδια ώρα σημείωσε πως στην άτυπη πενταμερή θα γίνει προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις των πλευρών ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει ή όχι έδαφος για διαπραγματεύσεις σε μεταγενέστερο στάδιο.
Σχολιάστε