OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Βόμβα» από Repubblica: «Η ΔΟΕ θα αποβάλλει την Ιταλία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

H Ιταλία εκτός Ολυμπιακών αγώνων; Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» η απόφαση έχει ήδη ληφθεί: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της Coni (ιταλική ολυμπιακή επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στους Χειμερινούς αγώνες που θα φιλοξενήσει η Ιταλία το 2026.

Όπως εξηγείται, πρόκειται για μία απόφαση, εξαιτίας της απώλειας της αυτονομίας του Coni, μετά την αθλητική μεταρρύθμιση που έγινε πριν από δύο χρόνια. Ήδη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ έστειλε σχετικά δύο επιστολές στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, που έμειναν αναπάντητες.

Σύμφωνα με τη Repubblica, ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί ακόμη να αποφύγει την αρνητική εξέλιξη καλώντας ένα Συμβούλιο Υπουργών μέχρι αύριο, το οποίο θα εγκρίνει ένα διάταγμα για την επίλυση του ζητήματος της αυτονομίας της Coni. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Coni, Τζιάνι Πετρούσι, σε συνέντευξή του, είπε «δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή».

Σχετικά Άρθρα

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος στη Γάζα

otavoice

Προκαλούν οι σφετεριστές: Καμία παραβίαση με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», λέει ο Μίτσκοσκι

otavoice

Ιράν: Επτά νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μασχάντ

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: Η κοροϊδία και η αλαζονεία θα αποδοκιμαστούν από τον λαό στις εκλογές

otavoice

Έρχεται αφρικανική σκόνη και ζέστη διαρκείας για πέντε ημέρες (χάρτης)

otavoice

Με 13 θεματικές ενότητες το Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice