Καναδάς: Εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τον έλεγχο της καραντίνας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικής καραντίνας στα ξενοδοχεία, με έξοδα των ταξιδιωτών, κατά την άφιξή τους στον Καναδά, προκειμένου να αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό και να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

«Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε», δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς εάν σκέφτεται να επιβάλει μια τέτοιου είδους καραντίνα, όπως υπονόησε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκόλ.

«Δεν είναι η εποχή να σχεδιάζουμε ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως μη απαραίτητα ταξίδια ή διακοπές, διότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε αναπάντεχα νέα μέτρα, που θα μπορούσαν να καταστήσουν πολύ δυσκολότερη την επιστροφή στον Καναδά», προειδοποίησε ο Τριντό.

Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους Καναδούς να ταξιδεύουν, αλλά επίσης να τους προστατεύουν, ιδίως έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα μέτρα που ο Καναδάς εφαρμόζει για τα ταξίδια και τα σύνορα είναι από τα αυστηρότερα στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Τζάστιν Τριντό.
Σχολιάστε