OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Brexit: ΗΒ και ΕΕ συμφώνησαν για μια “ύστατη προσπάθεια” συμφωνίας

Η Βρετανία και η ΕΕ εξακολουθούν να έχουν διαφορές στις συνομιλίες τους για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας για το Brexit, αλλά ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θέλει να αποχωρήσει ακόμη, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα.

Η Βρετανία και η ΕΕ συμφώνησαν χθες Κυριακή για μια “ύστατη προσπάθεια” τις ερχόμενες ημέρες για να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία παρά το γεγονός ότι χάθηκε η τελευταία διορία, την οποία είχαν δώσει ο Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους διαπραγματευτές ως το σαββατοκύριακο για την εξεύρεση τρόπου να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και να αποτραπεί μια ταραχώδης έξοδος χωρίς συμφωνία στο τέλος του μήνα.

“Θα συνεχίσουμε να συζητάμε, βεβαίως έχουμε διαφορές σε κάποια θέματα, αλλά όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός, δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από αυτές τις συνομιλίες”, δήλωσε ο Σάρμα στο δίκτυο του Sky.

“Ο κόσμος περιμένει από μας, οι επιχειρήσεις περιμένουν από μας στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουμε αυτήν την ύστατη προσπάθεια και αυτό ακριβώς κάνουμε”, πρόσθεσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice