OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις από Μητσοτάκη, παρουσία Τσιόδρα

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιήσει αύριο (5/11) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα προχωρήσει αύριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με φόντο την δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, αλλά και την αύξηση στον αριθμό των διασωλημένων ασθενών, γεγονός που επιβαρύνει το σύστημα Υγείας.

Πιθανή η ανακοίνωση γενικού lockdown στη χώρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν στον πρωθυπουργό γενικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων, κάτι που μετά τα σημερινά δραματικά στοιχεία εξετάζεται και θεωρείται πιθανό να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Η εικόνα των διασωληνωμένων είναι κάτι που προβληματίζει και ενισχύει την λύση του γενικού lockdown, γιατί θέτει σε δοκιμασία τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Ανοικτό θεωρείται το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, σενάριο που εξεταζόταν πριν τα νέα δεδομένα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι μετακινήσεις από και προς τις “κόκκινες” περιοχές προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Επιβεβαίωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Ομάν

otavoice

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο για τον “ρωσικό νόμο”

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: Ως Πόντιος δεν ξεχνώ την σφαγή των Ποντίων

otavoice

Θρίλερ στο Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ραΐσι – Αγωνία για την τύχη του

otavoice

Έκρηξη ηφαιστείου Ίμπου στην Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι 7 χωριών

otavoice

Νέο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα: Είκοσι νεκροί στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ

otavoice