Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις από Μητσοτάκη, παρουσία Τσιόδρα

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιήσει αύριο (5/11) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα προχωρήσει αύριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με φόντο την δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, αλλά και την αύξηση στον αριθμό των διασωλημένων ασθενών, γεγονός που επιβαρύνει το σύστημα Υγείας.

Πιθανή η ανακοίνωση γενικού lockdown στη χώρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν στον πρωθυπουργό γενικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων, κάτι που μετά τα σημερινά δραματικά στοιχεία εξετάζεται και θεωρείται πιθανό να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Η εικόνα των διασωληνωμένων είναι κάτι που προβληματίζει και ενισχύει την λύση του γενικού lockdown, γιατί θέτει σε δοκιμασία τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Ανοικτό θεωρείται το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, σενάριο που εξεταζόταν πριν τα νέα δεδομένα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι μετακινήσεις από και προς τις «κόκκινες» περιοχές προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Σχολιάστε