OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ερντογάν: “Θα στείλω και τρίτο ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο”

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της» στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το «Γιαβούζ», θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το Ορούτς Ρέις, έχει ενεργοποιήσει ξανά τα ραντάρ του και βρίσκεται περίπου 45 μίλια νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου, με κατεύθυνση προς το νοτιοδυτικό άκρο της περιοχής της παράνομης τουρκικής navtex. Από την αρχή της παράνομης δραστηριότητας του έχει επιλέξει ένα παιχνίδι ψυχολογικής πίεσης, κλείνοντας το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Σχετικά Άρθρα

Η απάντηση Μητσοτάκη στα Σκόπια υιοθετεί και στηρίζεται πλήρως στην πολιτική Τσίπρα-Κοτζιά

otavoice

Επίθεση της Χεζμπολάχ με Drones σε ισραηλινό αρχηγείο διοίκησης στην Άνω Γαλιλαία

otavoice

Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

otavoice

Ερυθρά Ημισέληνος: Πάνω από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

otavoice

Τουρκία: Αμνηστία στους πρωταίτιους τους «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» του 1997

otavoice

Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

otavoice