OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ωρωπού: Από το δημοτικό συμβούλιο στο αστυνομικό τμήμα-Κατηγορίες και μηνύσεις

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, χθες βράδυ, 26 Φεβρουαρίου, με έντονους διαπληκτισμούς, ακατανόμαστες φράσεις, διακοπή της συνεδρίασης και, τελικά, μια μήνυση κατά του «πρωταίτιου» των επεισοδίων, δημοτικού συμβούλου κ. Επαμεινώνδα Δημητρίου, από τον Αντιδήμαρχο Καλάμου και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Δέδε.

Από την αρχή μύριζε μπαρούτι. Η αργοπορία των Συμβούλων της «Δυναμικής Πολιτείας» να προσέλθουν στη αίθουσα, η δυστοκία του προεδρεύοντος κ. Παν. Χασιώτη να ξεκινήσει τη συνεδρίαση, παρά  τις παραινέσεις του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση, άφησε να διαφανεί ότι έρχονται τα χειρότερα.

Πράγματι, το θέμα για την πρόσληψη 120 ατόμων, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, ήταν η αφορμή για να πάρει «φωτιά» ο κ. Επαμεινώνδας Δημητρίου.

Κατά την τοποθέτηση του κατηγόρησε ανοικτά τη Δημοτική Αρχή ότι έκαψε τον Κάλαμο. Όπως χαρακτηριστικά φώναζε επαναλαμβανόμενα, «εσείς κάψατε τον Κάλαμο, επί τρία χρόνια τον καίτε». Η αντίδραση του Αντιδημάρχου Καλάμου ήταν ακαριαία. Με έντονο ύφος οργισμένος ζήτησε από τον Πρόεδρο να επιβάλει την τάξη, καθώς και να ζητήσει από τον κ. Δημητρίου να ανακαλέσει, κάτι που δεν συνέβη. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από το Δήμαρχο και από τα μέλη της συμπολίτευσης.

Στο σημείο αυτό παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο. Ο κ. Γ. Γιασημάκης, αντί να κάνει μια προσπάθεια να μιλήσει στον κ. Δημητρίου για να ηρεμίσει τα πνεύματα, έκανε τον υποβολέα στον κ. Παναγιώτη Χασιώτη, για το πως θα διαχειριστεί το θέμα. Αποκορύφωμα ήταν η στιγμή που ο κ. Π. Χασιώτης δήλωσε προσβεβλημένος και είπε πως αποχωρεί, ενώ ο κ. Γιασημάκης του φώναζε ότι πρέπει πρώτα να διακόψει τη συνεδρίαση και μετά να αποχωρήσει. Έτσι λοιπόν έχουμε την τραγελαφική σκηνή, όπου ο κ. Π. Χασιώτης αποχωρεί και μόλις ακούει τον κ. Γιασημάκη,  πισωγυρίζει και συμπληρώνει στη δήλωση του «διακόπτω τη συνεδρίαση».

Ο κ. Γ. Γιασημάκης, όταν ο κ. Μιχάλης Χασιώτης της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση για να εξετασθούν τα αίτια των πυρκαγιών και οι τρόποι πυρασφάλειας του Δήμου, αρνήθηκε τη διεξαγωγή της. Χθες όψιμα στήριξε τις  προσβολές του κ. Δημητρίου;

Η συνέχεια δόθηκε στο Α.Τ. Ωρωπού, όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δέδες κατέθεσε μήνυση στον κ. Δημητρίου για συκοφαντική  δυσφήμιση και προσβολή εκ μέρους όλων των Καλαμιωτών, με μάρτυρες τον Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση, τον Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου κ. Δημ. Βελτανιώτη και τον Διοικητή του 6ου  Κλιμακίου Πυροσβεστικού Σταθμού Καλάμου κ.Καλδέλη. Όπως ανέφερε το περιβάλλον του Δημάρχου Ωρωπού στην  πολιτική ζωή υπάρχουν όρια και ανοχές. Κανείς δεν μπορεί, συνεχώς, να τα υπερβαίνει. Τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη και αυτή θα κρίνει για την τιμή και την υπόληψη του καθενός.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Απ. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

otavoice

Πειραιάς: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Οικοδομούμε ειλικρινή διάλογο με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας»

otavoice

Κ. Πελετίδης: Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν έχει ακόμα δικαιωθεί

otavoice

Β. Μητλιάγκα: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

otavoice

Εντυπωσίασε το Διεθνές Συμπόσιο “Following Aristotle”… εν πλω για τον Άθωνα

otavoice