OTA VOICE
Video Ροή Ειδήσεων Γενική

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Το 51% δεν θέλει να χρηματοδοτηθεί από το κράτος

Αντιδράσεις για τη στέψη του Καρόλου

Εκατοντάδες στρατιωτικοί παρέλασαν στους ήσυχους δρόμους του Λονδίνου καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Την ίδια ώρα, μόνο το 32% θεωρεί ότι το κράτος οφείλει να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου, Καμίλα.

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (51%) πιστεύουν ότι η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από το κράτος, σε μια περίοδο που αυξάνεται το κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η τελετή θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας να λαμβάνουν μέρος, σύμφωνα με το Sky News

 

Αντιδράσεις για την στέψη του Καρόλου – Πιο επικριτικοί οι νέοι

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου προκαλεί αντιδράσεις, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στη Βρετανία έχει ξεπεράσει το 10% και η κοινωνική κρίση οδήγησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλούς τομείς, όπως την υγεία, την εκπαίδευση, και τις μεταφορές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, πιο επικριτική στάση τηρούν οι νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών, κσθώς διαφωνούν με την κρατική χρηματοδότηση σε ποσοστό 62%. Το ποσοστό αυτό πέφτει όσο αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων: είναι στο 55% στα άτομα ηλικίας 25-49 ετών, στο 46% στις ηλικίες 50-64 ετών και 44% στους άνω των 65 ετών.

Το 1953 η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ κόστισε 912.000 στερλίνες, που σήμερα ισοδυναμούν με 20,5 εκατομμύρια. Η στέψη του πατέρα της, Γεωργίου Στ΄, στοίχισε 24,8 εκατομμύρια λίρες (σε σημερινές τιμές), ήταν δηλαδή η ακριβότερη τελετή των τελευταίων 300 ετών.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ’ αναμένεται να είναι το πιο δημοφιλές γεγονός διεθνώς. Ο Κάρολος είναι ο 41ος μονάρχης στη σειρά – και ο γηραιότερος που θα στεφθεί, μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice