OTA VOICE
Video Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσαβούσογλου: «Θερμό επεισόδιο» με την ΥΠΕΞ Βελγίου (Βίντεο)

Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον ΥΠΕΞ Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τη Βελγίδα ομόλογό του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε με έντονο ύφος στη Βελγίδα ομόλογό του, Χάτζα Λαμπίμπ, ζητώντας από τις Βρυξέλλες τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της «τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK».

Σε αντίστοιχα αυστηρό τόνο, η Λαμπίμπ τού απάντησε ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης, ζητώντας παράλληλα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ να δηλώσει τι γνωρίζει, αν έχει περαιτέρω πληροφορίες.

 

Δείτε τον διάλογο ανάμεσα στον Τσαβούσογλου και τη Λαμπίμπ:

Τσαβούσογλου: «Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας στη χώρα σας έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν. Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βέλγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο, αν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Λαμπίμπ: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice