OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέο μεγάλο έργο ανακοίνωσε στο πανηγύρι της Χασιάς ο Δήμαρχος Φυλής

Την γενική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος, χθες το βράδυ στην ομιλία του στο πανηγύρι της Χασιάς, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Φυλής.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 9.800.000 εκ. ευρώ που θα μεταμορφώσει την περιοχή “σε Αράχωβα της Αττικής” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Παππούς.
Το έργο εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει τίτλο ο “Παρεμβάσεις Πολυεπίπεδης – Ολοκληρωμένης Αναβάθμισης και Αναζωογόνησης στο Ιστορικό Κέντρο της Δ.Κ. Φυλής”, τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και “να κάνουμε και αυτό το όραμά μας πράξη” όπως είπε ο Δήμαρχος Φυλής.
Σε όλο το ιστορικό κέντρο θα γίνει ειδική πεζοδρόμηση που θα τονώνει την ιστορικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Δημοτικής Ενότητας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προσέλκυση επισκεπτών.
Ο Χρήστος Παππούς μοιράστηκε με τον κόσμο το προσωπικό του βίωμα. “Φίλες και φίλοι, έχουμε την ευλογία της Παναγίας” είπε ο Δήμαρχος Φυλής και πρόσθεσε “Θέλω να μοιραστώ απόψε μαζί σας κάτι που συμβαίνει και έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Πάντα παραμονές της Παναγίας αυτός ο Δήμος, ο Δήμος Φυλής κερδίζει ένα μεγάλο έργο για τον τόπο” είπε και ανακοίνωσε το έργο ανάπλασης της Δ.Κ. Φυλής.
Ο Δήμαρχος Φυλής αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και όλους αναφέρθηκε στη μεγάλη ποιμαντική αξία της Μονής Κλειστών και του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την περιοχή και ευχαρίστησε για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, τον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, την ηγουμένη Μαριάμ και τις μοναχές της Μονής. Τέλος ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε στον κόσμο υγεία ,χαμόγελο και χαρά και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες του για την βελτίωση των συνθηκών προς όφελος των δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice