OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μουζακίου: Σήμερα (29/6) η Επετειακή – Ιστορική εκδήλωση στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Δήμαρχος Μουζακίου: “Η μουσική εκδήλωση στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο”

Μια μεγαλειώδης ιστορική και επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (29/6) στις 9 το βράδυ, που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή ενός σπάνιου και μοναδικού Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου Κληρονομιάς, την Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821, ο «Γιός της Καλογριάς» Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) με την συμμετοχή 150 εκτελεστών, μεταξύ των οποίων η περίφημη 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανάδειξη και προβολή ενός Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου, τεράστιας αξίας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στον πανέμορφο ορεινό όγκο του Μαυροματίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με την καταπληκτική θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Η Ιστορική Σπηλιά του Καραϊσκάκη αξιοποιείται και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Η πραγματοποίηση κάθε καλοκαίρι σημαντικών συναυλιών και εκδηλώσεων θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάδειξη όλης της περιοχής.

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Βασικός πυλώνας τουριστικής, πολιτιστικής και παιδευτικής ανάπτυξης της περιοχής αποτελεί η Σπηλιά του Καραϊσκάκη στην Καρδίτσα και αυτός είναι ο στόχος της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, διεθνούς παραγωγής που επιμελείται ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης, και θα υλοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στον μαγευτικό ορεινό όγκο του Δήμου Μουζακίου.

Πέρυσι έγινε μία μικρή ανιχνευτική, πειραματική συναυλία και φέτος υλοποιείται η κορυφαία εκδήλωση που ήταν να γίνει πέρυσι αλλά λόγω κορονοιού αναβλήθηκε για φέτος.

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Στην Ιστορική και επετειακή Συναυλία με Εκατόν πενήντα (150) εκτελεστές προερχόμενοι από την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό με την συμμετοχή και της Σχολικής  Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, τους τρείς (3) διακεκριμένους σολίστ, την Αγγλίδα υψίφωνο Sophie Gallagher, τον Πολωνό τενόρο Τomasz  Tracz (νικητές του Διαγωνισμού Concorso di Musica Sacra της Ρώμης) και τον Έλληνα βαρύτονο Γιώργο Ματθαιακάκη θα ερμηνευτεί υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν, «Δημιουργία».

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Για πρώτη φορά στο Εθνικό Μνημείο Ιστορικής Κληρονομιάς στην Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας «Γιός της Καλογριάς» παρουσιάζεται ένα κορυφαίο έργο, που αναφέρεται στην Γέννηση – Δημιουργία του Κόσμου σε ένα καταπληκτικό Ορεινό όγκο μεταξύ Αργιθέας και Αγράφων με θέα τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.

Αλλά και για πρώτη φορά η περιοχή και το φιλόμουσο κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ένα τέτοιο μουσικό έργο, από τα σημαντικότερα της Παγκόσμιας Μουσικής Φιλολογίας. Και με ένα πολύ σημαντικό, διεθνές καστ ερμηνευτών.

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Η εκδήλωση υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) και τον Δήμο Μουζακίου, την συμβολή τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας και του Ευρωπαικού Προγράμματος Let’s Sing Oratorio Music και υπό την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Σήμερα Τετάρτη η Επετειακή - Ιστορική εκδήλωση με 150 εκτελεστές στην σπηλιά του Καραϊσκάκη

Μία ανεπανάληπτη Συναυλία με ένα καταπληκτικό ορατόριο, που αναδεικνύει και προτείνει ένα σπάνιο και μοναδικό Μνημείο της Εθνικής – Ιστορικής κληρονομιάς, την Σπηλιά  του Καραισκάκη, για πρώτη φορά, ως Τουριστικό, Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Πυλώνα της Περιοχής.

Οι προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα 24453=50108 (Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου, 10π.μ-1 μμ) και στην Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας (2441075440) για την καλύτερη προσέλευση και προσβασιμότητα των Ακροατών.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη για την καλλιτεχνική εκδήλωση στη σπηλιά του Γ. Καραϊσκάκη

Αγαπητοί διοργανωτές

Η μουσική εκδήλωση στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη είμαι πεπεισμένος ότι θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο, αφού είναι ένα μοναδικό όσο και σπάνιο γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα.

Ως Δήμος Μουζακίου ανταποκριθήκαμε αμέσως στο κάλεσμα της συμβολής στο εγχείρημα, διότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησής μας είναι να αποδίδουμε στην περιοχή πάντα ρόλο πρωταγωνιστή σε όλες τις δραστηριότητες που εξελίσσονται. Εξάλλου, μετά από δυο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω πανδημίας, οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεγάλη ανάγκη ψυχολογικής ανάτασης και ευεξίας που προσφέρουν απλόχερα τέτοιες διοργανώσεις.

Ωστόσο, ο βασικότερος λόγος της στήριξής μας είναι η απόλυτη αναγκαιότητα ανάδειξης και πλήρους αξιοποίησης της Σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο μεγάλος ήρωας του 1821 Γ. Καραϊσκάκης.

Είναι ένας ιστορικός τόπος για τον Ελληνισμό που πρέπει να διαδοθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Με αυτό το σκεπτικό, έχουμε δρομολογήσει τη γενική ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της Σπηλιάς και φυσικά προγραμματίζουμε νέες δράσεις το επόμενο διάστημα που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον κοινό σκοπό.

Ο Δήμος Μουζακίου διαθέτει ένα πολιτιστικό «διαμάντι», το οποίο ως Δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και στους συντελεστές του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν την ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση στην οποία εύχομαι κάθε επιτυχία.

Πηγή:  mouzakinews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελλάδα: Το νησί με τις 365 εκκλησίες – Μία για κάθε μέρα της χρονιάς

otavoice

Δημοπρατήσεις έργων 6 εκ. ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη!

otavoice

Ολοκαίνουργιο το προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Αλίμου

otavoice

Στις 24 Αυγούστου ξεκινά το 2ο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού

otavoice

Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Προσφορά του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για δύο υποτροφίες δωρεάν διετών σπουδών

otavoice