Συγκλονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Ανήκω σε γενιά πολέμου»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίστηκε στο “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές παρουσίες του και συγκλόνισε με τα όσα αποκάλυψε για το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έζησε την φρίκη της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Έζησε στιγμές πολέμου και τρόμου στην πιο τρυφερή ηλικία, στιγμές που ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εμφανίστηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη Μεγαλόνησο:

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρονών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ» περιέγραψε ο γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, θυμάται τα παράθυρα των σπιτιών να είναι καλυμμένα με ταινίες προκειμένου να μην υπάρχουν τραυματισμοί καθώς έπεφταν οι βόμβες: «Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» πρόσθεσε στην συγκλονιστική περιγραφή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Σχολιάστε