Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ιονίων στην εκδήλωση για τα 170 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Δείτε βιντεοσκοπημένο μήνυμα -λόγω της αναχώρησής της για το Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού- που απέστειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του εορτασμού των 170 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

«Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και αγαπητά μέλη, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριοι Βουλευτές, κυρία Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι των τοπικών, περιφερειακών και θεσμικών φορέων, αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Μοιράζομαι μαζί σας τα ιδιαίτερα συναισθήματα της επετείου των 170 χρόνων ζωής και δράσης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Λυπάμαι ειλικρινά που η αναχώρησή μου για το Λονδίνο λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (World Travel Market) μού στερεί την τιμή και τη χαρά να είμαι απόψε μαζί σας, ανάμεσα σας.

Εκατόν εβδομήντα χρόνια είναι μια μακρά ιστορία για το Επιμελητήριο της Κέρκυρας από το 1851 που ιδρύθηκε. Είναι παράλληλα η ιστορία της ίδιας της Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις σας αποδεικνύουν αυτόν τον χαρακτήρα της κερκυραϊκής παράδοσης. Είναι ανοικτές, φιλόξενες, δημιουργικές. Χέρι χέρι πορεύτηκαν το Επιμελητήριο με την Κέρκυρα κι έτσι θα συνεχίσουν να πορεύονται.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρατε και συνεχίζετε να προσφέρετε, αλλά και για τα μελλοντικά σας σχέδια. Είμαι σίγουρη ότι με τον θεσμικό και κοινωνικό σας ρόλο θα συνεχίσετε να είστε θεματοφύλακας των ιδρυτικών αρχών και στόχων σας, αλλά παράλληλα θα είστε μια δύναμη προόδου.

Επιθυμώ επίσης να σας συγχαρώ για τη συνεργασία σας με τα άλλα Επιμελητήρια της χώρας μας για την ανάπτυξη συνεργιών στον εμπορικό και τουριστικό τομέα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, η συνεργασία και ο διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας μας. Η κλιματική αλλαγή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζουν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής ζωής. Όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη πρόοδο και ανάπτυξη, να μη μείνει καμιά περιοχή της χώρας μας πίσω.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, όπως αποδεικνύει η συνεργασία μας, από την πρώτη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η μακρόχρονη εμπειρίατο όραμά σας, το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτετε, είναι όλα πολύτιμα για το σήμερα και το αύριο.

Έχουμε μπροστά μας πολλές ευκαιρίες της νέας εποχής, αλλά και πολλές απαιτήσεις για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν. Απαιτείται σχέδιο, όραμα, βούληση και συνεργασία.

Μαζί, λοιπόν, θα πορευτούμε, για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά του 2030.

Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, αγαπητές και αγαπητοί φίλοι»
Σχολιάστε