Δήμος Παιανίας: LIVE η 2η ημέρα εκδηλώσεων με θέμα: Ο Κάμπος των Μεσογείων: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Tριήμερο εκδηλώσεων με θέμα τον κάμπο των Μεσογείων διοργανώνει από χθες ο Δήμος Παιανίας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση οίνου από σήμερα  μέχρι και την Κυριακή (3/10) από την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.) και του Αμπελουργικούς Συνεταιρισμούς των Μεσογείων.

Ο κάμπος αποτελεί κομβικό χώρο, ο οποίος ορίζει τις σχέσεις των τοπικών κοινοτήτων: α) με το παρελθόν τους (ιστορικός αμπελώνας, κατάσπαρτος χώρος μνημείων, προϊστορικών και ιστορικών, αρχαιότερων και νεότερων) β) με την πρωτεύουσα της Αθήνας, οι ανάγκες της οποίας διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την οικονομική και πολιτιστική εξέλιξη της περιοχής γ) με τον ευρύτερο ελληνικό και διεθνή χώρο, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και τελικά δ) την ελληνική πραγματικότητα στη διαχρονική και συγχρονική της διάσταση.

Στη διημερίδα συμμετέχουν επιστήμονες και επαγγελματίες, που έχουν ασχοληθεί με τον κάμπο των Μεσογείων, έχουν αφιερώσει χρόνο στη μελέτη του χώρου και έχουν συνδέσει μεγάλο μέρος της επαγγελματικής τους δραστηριότητας με τις αγροτικές καλλιέργειες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Την δεύτερη ημέρα εργασιών άνοιξε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και ακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Εισηγητές είναι οι:

Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη, Ομότ. Καθηγ. Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πένυ Ζούβελου, αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Νίκη Βασιλικού, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Άγγελος Π. Ματθαίου, Αρχαιολόγος- Επιγραφικός.
Γιώργος Πάλλης, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, ΕΚΠΑ, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
Κώστας Πρίφτης, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ
Βασίλης Φραντζολάς, M.Sc. στην Πολιτική Τροφίμων, Πολιτικός μηχανικός
Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Κορωπίου
Ανδρέας Μπέκας, Υπ. Διδάκτορας σε θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης
Δημήτρης Αράπης, Οικονομολόγος
Δημήτρης Πρίφτης, Αγρότης, Οικονομολόγος
Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος Οίνου και διοργανωτής της έκθεσης κρασιού

Aναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ
Σχολιάστε