Κύπρος: Σε εφαρμογή το “βρώμικο” σχέδιο ψευτοσουλτάνου και ψευδοκράτους – Εργασίες στα Βαρώσια, ετοιμάζουν οργανωμένη πλαζ

Το ΚΥΠΕ επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και κατέγραψε τα έργα που γίνονται εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων- με τη στήριξη της Άγκυρας- για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στην επιστολή, σύμφωνα με τη Λευκωσία, ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ζητά να αναστραφεί αυτή η απόφαση και ότι αποθαρρύνει τις περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

Στα Βαρώσια, είναι σχεδόν έτοιμο το νέο κομμάτι της παραλίας της Χρυσής Ακτής που εκτείνεται προς το ξενοδοχείο Venus και θα καταστεί προσβάσιμο για το κοινό, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Το κομμάτι της παραλίας που θα ανοίξει είναι αυτό που επισκέφθηκε ο ψευτοσουλτάνος τον Νοέμβριο του 2020 και έφαγε μαζί με το ζεύγος Τατάρ, σε κιόσκι που κατασκευάστηκε για αυτή την περίσταση και παραμένει στο σημείο.

Στον διάδρομο που έχει κατασκευαστεί προς την παραλία έχουν φυτευτεί φοίνικες και κατασκευάστηκε αναψυκτήριο- καντίνα που ακόμη δεν λειτουργεί. Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με ξαπλώστρες, περιγράφει το ΚΥΠΕ. Ο χώρος είναι προσβάσιμος, αλλά όχι προς χρήση.

Τμήμα της παραλίας της Χρυσής Ακτής λειτουργεί από το 1975, όπως και 3 ξενοδοχεία μπροστά σε αυτή, μόνο για τα μέλη του τουρκικού στρατού. Αυτή η περιοχή δεν είναι πλέον προσβάσιμη για τους πολίτες, όπως το πρώτο διάστημα που άνοιξε η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τον περασμένο Οκτώβριο.
Σχολιάστε