OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Χανίων: Είμαστε αισιόδοξοι για την αντιπυρική περίοδο, έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσαν σήμερα Παρασκευή (18/06), οι συναρμόδιοι φορείς στο Δημαρχείο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χανίων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, με το πέρας της συνεδρίασης, επεσήμανε: “Σε συνέχεια των προηγούμενων ετών. όπου οι επιδόσεις του Δήμου Χανίων αλλά και συνολικά του νομού, συγκριτικά με παλαιότερα έτη ήταν ιδιαίτερα θετικές, είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα έχουμε μία αντιπυρική περίοδο που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Ως Δήμος Χανίων, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της προσβασιμότητας σε δύσκολες και δύσβατες περιοχές, ενώ έχουμε προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και έχουμε δαπανήσει περίπου το ποσό των 140.000 ευρώ σε εργασίες ώστε να μπορέσει να αποδώσει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, όπου χρειαστεί”.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι έχει γίνει στοχευμένος σχεδιασμός και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους, ενώ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου για τους χώρους καταφυγής, “όπου εκτός από τις αναπλάσεις που δρομολογούν την ποιοτική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, γίνεται και λειτουργική ανάπλαση για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”. Μάλιστα, ανέφερε και τα έργα αγροτικής οδοποιίας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις, αλλά και τα νέα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης σχολίασε ως ιδιαίτερα σημαντική την εγκατάσταση του μεγάλου πυροσβεστικού ελικοπτέρου (Erikcson) στο Αεροδρόμιο Χανίων για την αντιπυρική περίοδο 2021, ως το πλέον κατάλληλο για επιχειρήσεις στο ιδιαίτερογεωγραφικό υπόβαθρο του Νομού.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, παρουσίασε στους παρευρισκομένους, τον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων και τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας πως: “Ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει στην ανάθεση εργολαβιών, που περιλαμβάνουν γενικούς καθαρισμούς, καθαρισμούς δρόμων, και αποψιλώσεις και διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις επιμέρους περιοχές”. Τόνισε, μάλιστα πως στον σχεδιασμό του Δήμου είναι εκτός των άλλων, μεγάλα έργα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης”, με χαρακτηριστικό τη δημιουργία κέντρου ελέγχου (control room) όπου θα γίνεται συλλογή δεδομένων και άμεση διαχείριση της πληροφορίας, με στόχο την τάχιστη επέμβαση όπου χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, των τοπικών συμβουλίων Δημοτικών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της ομάδας “Εθελοντές Δήμου Χανίων”, της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Χανίων, του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ματθαίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και λοιποί εθελοντικοί φορείς.

Το ενημερωτικό βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ. Μετσόβου: Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες σε 3 δημοτικές κοινότητες

otavoice

Μαρίνος: “Στόχος η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών”

otavoice

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στο επιστημονικό συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

otavoice

Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Αντιπάρου

otavoice

Εγκαινιάστηκε η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου

otavoice

Δήμος Κορδελιού: Με επιτυχία το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “EGO Gym White Tower 2023”

otavoice