OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκλήσεις δίχως τέλος: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού – Ωθούν μετανάστες στην Ελλάδα

Οπτικοακουστικό υλικό έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό από περιστατικά παρενοχλήσεων στα ανοικτά της Λέσβου από τουρκικές ακταιωρούς τα τελευταία 24ωρα.

Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα τις τελευταίες ώρες. Τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του, όπως φαίνεται στα βίντεο που δίνονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού το περιστατικό σημειώθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως επισημαίνει, η παραπάνω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς. Τελικά, οι επιβαίνοντές της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία υποτίθεται πως βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ απομένουν λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Πενταμερή για το Κυπριακό και μετά τις πολυδιαφιζόμενες διερευνητικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice