Δήμος Καλαμαριάς: 20 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου, Το ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας Και Ισότητας των Δύο φύλων Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου διοργανώνουν  δράση αγωγής υγείας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη στοματική υγιεινή, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του στόματος. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής: προληπτική οδοντιατρική εξέταση  στο Οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας 25ης Μαρτίου , καθώς και  συμβουλευτική  διατροφής,  εκπαίδευση   βουρτσίσματος των δοντιών  και ορθής χρήσης οδοντικού νήματος.

Φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την  20η  Μαρτίου 2021 είναι: « Περήφανα Χαμόγελα Πίσω Από Τις Μάσκες» ». Η καλή στοματική υγεία μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια μακρύτερη και πιο υγιή ζωή και αυτό είναι κάτι που αξίζει να αναλάβουμε δράση. Και όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας Και Ισότητας των Δύο φύλων Δήμου Καλαμαριάς Κα Ευλαμπία Ντόντη Μπανιώρα « Όταν επιτέλους έρθει η στιγμή που θα βγάλουμε τις μάσκες να μπορούμε να δείχνουμε το υπέροχο χαμόγελό μας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δράση κρίνεται η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλαμαριάςhttps://kepygeias.org/

Πληροφορίες: 2313314499 & 2313314498

 Οι δράσεις  θα τηρούν όλα τα μέτρα  προφύλαξης από την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε