OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χατζηιωάννου: “Με δουλειά και επιμονή η ΚΕΔΩ κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Δ. Ωρωπού”

Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου στο OTAVOICE και τον Γρηγόρη Ραχωβίτσα

Με την εκλογή του Γιώργου Γιασημάκη στον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ωρωπού ξεκίνησε και η ολική αναμόρφωση της ΚΕΔΩ. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ωρωπού τους τελευταίους μήνες λειτουργεί ως φορέας ανάπτυξης, υπηρετώντας με έμφαση τον αθλητισμό, την κοινωνική προστασία και την αλληλεγγύη.

Σε σύντομο χρονικά διάστημα η ΚΕΔΩ έχει επιτελέσει πολύ σημαντικό και πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο, έχοντας επιδείξει μάλιστα ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου. Και μπορεί η πανδημία να “χτύπησε” την υφήλιο, την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο στην ΚΕΔΩ, τον πρόεδρό της Άγγελο Χατζηιωάννου, το ΔΣ και το προσωπικό να δουλέψουν σκληρά για τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Άλλωστε, η πιστοποίηση που έλαβε πρόσφατα η Κοινωφελής Επιχείρηση με ISO, όπως αποκαλύπτει σήμερα το OTAVOICE, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ραγδαία εξέλιξη αλλά πάνω από όλα την αξιοπιστία και την ποιότητα της ΚΕΔΩ, η οποία βάζει το δικό της λιθαράκι στην τοπική κοινωνία.

Το OTAVOICE επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΕΔΩ και ο πρόεδρος Άγγελος Χατζηιωάννου σε μια μίνι ανασκόπηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων δίνει το στίγμα της μέχρι τώρα πορείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Τα έργα μιλούν από μόνα τους αλλά αυτό δεν φτάνει για τον ίδιο και την διοίκηση του Γιώργου Γιασημάκη. Το τρίπτυχο δουλειά, επιμονή και διαφάνεια είναι το σύνθημα για τη συνέχεια με επίκεντρο πάντα, τον πολίτη!

“Όραμά μας ένας Δήμος Ωρωπού, ιδανικός να ζει ο πολίτης”

Ήδη συμπληρώσαμε 16 μήνες από τη νέα σελίδα που γύρισε ο Δήμος Ωρωπού, με τη Δημοτική Αρχή να έχει οργανώσει τον Δήμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ένα ξεκάθαρο ανθρωποκεντρικό προφίλ. Σε τι βαθμό όμως έχει οργανωθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση τους τελευταίους μήνες;

“Ο στόχος της διοίκησης του Γιώργου Γιασημάκη και η υπόσχεση ήταν να επανέλθει η αλληλεγγύη και η αξιοπιστία στον Δήμο Ωρωπού. Δυο σημαντικές αξίες που είχαν χαθεί τα προηγούμενα χρόνια…. Επιδιώξαμε να “βγούμε” από την εσωστρέφεια και να κάνουμε τον Δήμο δυνατό. Όραμά μας ένας Δήμος Ωρωπού ιδανικός να ζει ο πολίτης. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Ο Δήμαρχος, Γιώργος Γιασημάκης άλλωστε και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή” ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηιωάννου και πρόσθεσε: “Αναλάβαμε την ΚΕΔΩ τον Οκτώβριο του 2019. Ουσιαστικά έχουμε διαχειριστεί ένα χρόνο αυτή την επιχείρηση. Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε, στόχος μας ήταν με δουλειά και επιμονή να ανεβάσουμε επίπεδο την ΚΕΔΩ ξεκινώντας από το να τοποθετήσουμε το λογιστικό δημόσιο πρόγραμμα Genesis, το οποίο έχει ο Δήμος. Δημιουργήσαμε όλες τις προϋποθέσεις για να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες σε κάθε σύμβαση ή δραστηριότητά μας για να διαχειριστούμε τα λεφτά των πολιτών με απόλυτη διαφάνεια. Να φανταστείτε ότι σε ένα χρόνο θητείας που συμπληρώσαμε, οι αναρτήσεις στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” και στο “ΚΗΜΔΗΣ” ξεπέρασαν τις 500. Αυτό σημαίνει διαφάνεια και φυσικά… δουλειά!”.

“Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής”

Η διοίκηση Γιασημάκη έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει προγράμματα και έργα τα οποία στα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν και ο κόσμος θα δει αυτό που λένε όλοι: “Να δούμε κάτι να αλλάζει στο Δήμο μας!” εξηγεί ο κ. Χατζηιωάννου ενώ επισημαίνει παράλληλα:

“Καταφέραμε αρχικά να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στο Δήμο και στις υπηρεσίες του και να μπορούμε να βρισκόμαστε στην κεντρική σκηνή και να μας υπολογίζουν. Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής, που κάποιοι επεδίωξαν. Μας υπολογίζουν, μας εμπιστεύονται και μας θεωρούν ένα Δήμο ισάξιο και ικανό να δημιουργήσει πράγματα. Είμαστε σε καλό στάδιο και τα επόμενα χρόνια και πριν το τέλος της θητείας μας οι πολίτες θα δουν έργα και πράξεις. Θα δουν ένα Δήμο που θα εκμοντερνιστεί από άποψη υπηρεσιών και τεχνολογίας”.

Τα πρώτα αποτελέσματα στην ΚΕΔΩ ήρθαν γρήγορα φέρνοντας μάλιστα και πιστοποίηση με ISO. Μια επιτυχία που δεν μπορεί κανείς απλά να προσπεράσει… “Φέραμε άμεσα προγράμματα και ενταχθήκαμε σε πολλά που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, με επιχορηγήσεις και θέσεις εργασίας. Επίσης, σε προγράμματα εξεύρεσης εργασίας μεσώ ΟΑΕΔ που έχουν να κάνουν με την ευαίσθητη ηλικία 55-65. Καταφέραμε και εγκρίθηκαμε για θέσεις εργασίας με ημιαπασχοληση ανθρώπων σε αυτή την ηλικία που θέλουν να βγουν σε σύνταξη. Επίσης όμως, καταφέραμε να πιστοποιήσουμε την Κοινωφελή Επιχείρηση με ISO. Με αυτόν τον τρόπο η ΚΕΔΩ δείχνει την αξιοπιστία της και την ποιότητά της και μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στο “Αντώνης Τρίτσης” από μόνη της χωρίς να περιμένει τον Δήμο για να αιτηθεί επιχορηγήσεις. Αυτόνομα μπορούμε να λειτουργήσουμε και να διεκδικήσουμε και ευρωπαϊκούς πόρους. Το μέλλον και το όραμα μας είναι να μπορέσει ο πολίτης να δει κάτι διαφορετικό και να πει “κάτι άλλαξε”! Δυστυχώς ο Δήμος Ωρωπού έμεινε πίσω σε πολλά.. Κι αυτό εμείς θα το αλλάξουμε”.

“Ανασάναμε από ένα αβάσταχτο βάρος…”

Τον περασμένο Σεπτέμβριο χάρη στις στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γιασημάκη ο Δήμος Ωρωπού ανάσανε από ένα μεγάλο μέρος των χρεών του, που του αφαιρούσαν κάθε δυνατότητα να προσχωρήσει σε αναπτυξιακές πολιτικές αλλά και σε κοινωνικές παροχές. Η θετική αυτή εξέλιξη επηρέασε και την Κοινωφελή Επιχείρηση με τον Πρόεδρο της να επισημαίνει: “Ήταν πολύ σημαντική επιτυχία για την διοίκηση Γιασημάκη. Η εξέλιξη αυτή μας έδωσε πνοή και ψυχολογική ανάταση και στην ΚΕΔΩ, ιδιαίτερα, καθώς ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Είναι ιδανικό να βλέπεις πως τώρα μπορείς να υλοποιήσεις πράγματα χωρίς να σε τραβάει κάτι πίσω… Όταν φεύγει από πάνω σου ένα μέρος από το μεγάλο χρέος μπορείς να σχεδιάσεις… Και σε αυτό είμαστε προσανατολισμένοι”.

Οι τομείς δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Η ΚΕΔΩ στηρίζει την Τρίτη Ηλικία

Στόχος της ΚΕΔΩ είναι η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των ηλικιωμένων και η υποστήριξη τους με συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε να παραμείνουν ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. “Ρίξαμε μεγάλο βάρος στην Τρίτη Ηλικία. Έχουμε 9 ΚΑΠΗ στον Δήμο Ωρωπού. Από την αρχή κινηθήκαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών καθώς και την ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου μέσω των ποικίλων ομάδων που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ. Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις για να ψυχαγωγήσουμε τους ανθρώπους, όπως μουσικές βραδιές αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Δυστυχώς όμως οι ενέργειές μας δεν κράτησαν πολύ γιατί τον Φεβρουάριο του ’20 ήρθε η πανδημία και ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες και η λειτουργία των ΚΑΠΗ φυσικά. Βεβαίως πρέπει να αναφέρω πως πριν την απόφαση για αναστολή των ΚΑΠΗ είχαμε προβεί στις απαραίτητες απολυμάνσεις των χώρων αλλά και στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, όπως αντισηπτικά, γάντια κ.α. Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων που βρίσκονταν στους χώρους” εξηγεί ο Πρόεδρος της Επιχείρησης.

Παράλληλα όμως προσθέτει: “Σεβόμενοι την ανάγκες των ανθρώπων προχωρήσαμε σε συνεργασία με καρδιολόγο, αρχικά για τα μέλη του ΚΑΠΗ, και στη συνέχεια για όλους τους Δημότες. Δώσαμε έτσι την ευκαιρία να εξεταστούν όσοι δεν είχαν την δυνατότητα ή φοβούνταν λόγω κορονοϊού την επίσκεψη σε νοσοκομείο. Δημιουργήσαμε επίσης συνθήκες για να είμαστε σε επαφή μαζί τους και την περίοδο των εορτών. Παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να γλυκάνουμε λίγο τα φετινά Χριστούγεννα συμβολικά μοιράζοντας πακέτα με παραδοσιακά γλυκά για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας”.

Παράλληλα η ΚΕΔΩ είναι σε πρόγραμμα που έχει να κάνει με διάφορες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη προς την Τρίτη Ηλικία μέσω τηλεπικοινωνίας και έχει να κάνει όχι μόνο με ιατρικές συμβουλές και υποστήριξη αλλά και με τηλεφωνική “παρέα”. Όταν κάποιος νοιώσει μόνος δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο αυτόν να μιλήσει με κάποιον. Φυσικά αυτό το πρόγραμμα δεν είναι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά για όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” που βοηθά όλους τους πολίτες, τις ευπαθείς ομάδες και φυσικά και τους ηλικιωμένους. Η ΚΕΔΩ επέκτεινε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στον βαθμό που μπορούσε και με βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και με την προμήθεια αγαθών, όπου ήταν απαραίτητο λόγω αδυναμίας κίνησης. Παράλληλα φρόντισε και για την συνταγογράφηση με άνθρωπο, ο οποίος μεταφέρεται από περιοχή σε περιοχή στον Δήμο για να συμβάλλει καθοριστικά και σε αυτή την ανάγκη, ενώ φροντίζει να βοηθήσει και με την άυλη συνταγογράφηση.

Η ΚΕΔΩ όμως δεν σταματά εδώ… “Με την ευκαιρία να αναφέρω πως μια σκέψη που έχουμε είναι να οργανώσουμε σεμινάρια για ηλικιωμένους για την εύκολη χρήση κομπιούτερ αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα για να μπορέσει να γίνει πιο άνετη η ζωή τους. Το μοναδικό που μας σταματάει είναι η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ λόγω της πανδημίας. Το έχουμε επεξεργαστεί αναλυτικά αλλά και δρομολογήσει και πιστεύω πως σύντομα, κορονοϊού επιτρέποντος θα το υλοποιήσουμε. Παρακολουθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα σχεδιάσουμε νέες ενέργειες ή θα αναπροσαρμόσουμε τα ήδη δρομολογημένα σχέδιά μας” εξηγεί σχετικά ο κ. Χατζηιωάννου.

Έμφαση στον αθλητισμό – Ανακατασκευή και δημιουργία νέων γηπέδων

Η ΚΕΔΩ θέτει ως στρατηγική την ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ Δήμου-σωματείων-πολιτών και την προαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας για την ενίσχυση της διάθεσης των πολιτών για συμμετοχή σε υγιή τρόπο ζωής.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση ανήκουν όλα τα αθλητικά κέντρα και τα γήπεδα ενώ βρίσκεται σε άμεση και καθημερινή επαφή με όλους τους συλλόγους και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Και μπορεί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να κερδίζουν τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον των πολιτών, ωστόσο στον Ωρωπό το τένις γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου είναι ένα άθλημα που προσελκύει αρκετούς τα τελευταία χρόνια λόγω Τσιτσιπά και Σάκκαρη αλλά και με τα…τυχερά του ελέω κορονοϊού,. Η αλήθεια είναι και πως λόγω της ιδιαιτερότητας του, το συγκεκριμένο άθλημα έμεινε ανοιχτό τον καιρό της πανδημίας και είχε μεγαλύτερη απήχηση, σε σύγκριση με άλλα την ώρα που ο κόσμος ψάχνει να βρει μια “διαφυγή”.

Κατασκευή και συντήρηση γηπέδων τένις

 

Παράλληλα, για πρώτη φορά η ΚΕΔΩ στάθηκε δίπλα στους νεαρούς πολίτες με ειδικές ανάγκες και φρόντισε να υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα για την εκγύμνασή τους. Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους για πρόσβαση σε όργανα γυμναστικής για την άθλησή τους, μέσα από τους ανοιχτούς χώρους που θα δημιουργηθούν. Μέσα στο 2021, είναι προγραμματισμένο, τουλάχιστον 2-3 τέτοιοι χώροι να έχουν ολοκληρωθεί.

Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Μαρκοπούλου

 

Συνοπτικά μερικά από τα έργα του Δήμου Ωρωπού:

-Συντήρηση/ανακαίνιση του γηπέδου Καλάμου. Ένα γήπεδο που ήταν στη… τύχη του για τουλάχιστον 2 δεκαετίες.
-Συντήρηση και επιδιορθώσεις στα γήπεδα του Ωρωπού, Συκαμίνου, Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου.
-Συντήρηση στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Νέων Παλατίων.
-Ανακατασκευή, επί της ουσίας, του γηπέδου στον Αυλώνα με χρηματοδότηση από το “Αντώνης Τρίτσης”.
-Εξασφάλιση χρηματοδότησης 2 εκ. ευρών για συντήρηση 37 σταδίων σε όλο τον Δήμο (ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, χώρους βόλεϊ, γήπεδα 5Χ5). Μέσα στο 2021 θα ξεκινήσουν τα έργα και αναμένεται να ανακαινιστούν σχεδόν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
-Δημοπράτηση έργου ανακατασκευής του γηπέδου της Μαλακάσας.
-Κατασκευή, στο εθνικό ανοιχτό στάδιο στη λεωφόρο Χαλκουτσίου, τρίτου γηπέδου τένις και ανακατασκευή των άλλων δυο δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.
-Γυμναστική γυναικών από εξειδικευμένους γυμναστές για τους ποικίλους τρόπους εκγύμνασης (πιλάτες, TRX κ.α.).
-Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Μαρκοπούλου με ένα πολύ όμορφο χώρο για να αθλούνται όλοι οι πολίτες.
-Δημιουργία τμήματος γυμναστικής παιδιών ΑμεΑ με την καθοδήγηση εξειδικευμένης γυμνάστριας.
-Σχέδιο για δημιουργία ανοιχτών χώρων άθλησης σε όλο τον Δήμο με όργανα γυμναστικής ανοιχτού χώρου.

Εργασίες στα αποδυτήρια του ανοιχτού σταδίου Σκάλας Ωρωπού, (βαψίματα, αποψίλωση κ.α.)

 

Εργασίες στα αποδυτήρια του ανοιχτού σταδίου Σκάλας Ωρωπού, (βαψίματα, αποψίλωση κ.α.)

 

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΟΥ – ΠΡΙΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΟΥ – ΜΕΤΑ

 

Εργασίες (καθαρισμός, βαψίματα, φωτισμός) στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ Νέων Παλατίων

 

Καθαρισμός και συντήρηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καπανδριτίου

 

Εθνικό Στάδιο Σκάλας Ωρωπού – ΠΡΙΝ

Εθνικό Στάδιο Σκάλας Ωρωπού – ΜΕΤΑ

Νέα δυναμική στα Δημοτικά Ωδεία

Η νέα εποχή που ανέτειλε στην ΚΕΔΩ έφερε αέρα ανανέωσης και στη λειτουργία των 2 Δημοτικών Ωδείων. Υπό τη διεύθυνση της κας Κωνσταντίνας Χάνδρου, άνοιξαν και φέτος τις πύλες τους για να δεχτούν τους παλαιούς μαθητές τους, οι οποίοι θα συνεχίσουν την μουσική τους εκπαίδευση, αλλά και νέους φίλους που θέλουν να περιπλανηθούν στα μονοπάτια του υπέροχου κόσμου της μουσικής παιδείας.

“Άλλη μια τομή δραστηριότητας της ΚΕΔΩ είναι και τα δημοτικά Ωδεία. Εκπαιδευτικά ιδρύματα μουσικής τα οποία είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Δυστυχώς τα βρήκαμε σε άναρχη μορφή. Ενώ θα έπρεπε να ξεκινάνε, εναρμονισμένα στο πρόγραμμα ενός σχολικού έτους, εμείς τα βρήκαμε να ξεκινάνε Δεκέμβρη και Γενάρη. Ήταν δύσκολο τα παιδιά να συγχρονιστούν σε όλο αυτό. Με το που αναλάβαμε ρίξαμε μεγάλος βάρος στα Ωδεία και φυσικά ανοίξανε Οκτώβριο” επεσήμανε ο κ. Χατζηιωάννου και προσθέτει: “Γονείς και παιδιά το χάρηκαν ιδιαίτερα που μπήκε ένα πρόγραμμα ανάλογα με αυτό των σχολείων, των φροντιστηρίων κ.ο.κ. Οργανώσαμε την λειτουργία τους αλλά παράλληλα ξεκινήσαμε και τον σχεδιασμό για δράσεις των Ωδείων, ωστόσο δυστυχώς η πανδημία μας σταμάτησε… αλλά, προσωρινά!

Καταφέραμε βέβαια να ολοκληρώσουμε την καλοκαιρινή συναυλία του Ωδείου μας μπροστά σε μεγάλο κοινό. Όλοι τους έδειξαν τι κατάφεραν όλη την προηγούμενη χρονιά. Τα μαθήματα φυσικά δεν έχουν σταματήσει γιατί συνεχίζονται διαδικτυακά καθημερινά. Και να μην ξεχνάμε πως είναι μια διέξοδος σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε από κάθε άποψη”.

Οι τελευταίοι μήνες μπορεί να σημαδεύτηκαν από την έλευση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του. Παρά, όμως, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες της πανδημίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (ΚΕΔΩ) κατάφερε να σταθεί δίπλα στους Δημότες και να κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, ενισχύοντας στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης και τους δεσμούς αλληλεγγύης της με τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Με σωστό προγραμματισμό και μεθοδική δουλειά, οι δράσεις της ΚΕΔΩ προσαρμόστηκαν στις συνθήκες και τους περιορισμούς που διαρκώς άλλαζαν. Επιπλέον, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού κατάφερε να βοηθήσει τους Δημότες με τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού. Σε μία πολύ δύσκολη εποχή για όλους, η ΚΕΔΩ κατάφερε να εκτελέσει με επιτυχία το έργο της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, στο OTAVOICE

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΕΔΩ 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φιλαδέλφεια: Ημερήσια Θερινή Δημιουργική και Αθλητική Απασχόληση (Summer Camp) 2023

otavoice

ΣΠΑΠ: Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Σύμβαση Δήμου Αιγιαλείας-ΚΤΕΛ Αχαΐας για λειτουργία 15 Έξυπνων Στάσεων ΜΜΜ

otavoice

Πρόγραμμα «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» για δύο Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων

otavoice

Δήμος Πύργου: Καθαρίστηκε πλήρως, η παραλία του Κατακόλου

otavoice

Καλαμάτα: Υπεγράφη το χρησιδάνειο μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την Μπιρμπίτα

otavoice