Δήμος Σερρών: Καθαρισμός της πόλης από τα αλάτια

Τα χιόνια τελείωσαν για φέτος από τις Σέρρες αν και ο Μάρτης (γδάρτης) κάτι μας επιφυλάσσει για τις τελευταίες του μέρες και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Π.Καρακολίδης ζήτησε να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα αλάτια.

Ο έμπειρος και άριστος γνώστης των εργασιών που πραγματοποιούν τα βυτιοφόρα του Δήμου κ.Β.Πενολίδης έβγαλε τα 2 δεκάτονα και το 12τονο βυτιοφόρο Κυριακή πρωί που δεν έχει κίνηση στους δρόμους να πλυθούν από τα αλάτια που είχαν πέσει εγκαίρως και δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κίνηση.

Οι Μανόλης Αθανασιάδης, Πόποβιτς Παντελής, Δανιήλ Παναγιώτης, Οικονόμου Μιχάλης και Ιωαννίδης Γεώργιος παρά το πρωινό κρύο έπιασαν τις μάνικες και καθάρισαν δρόμους και πλατείες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου Δευτέρα πρωί αφού μετά από κάποια ώρα, λόγω της κίνησης, δεν θα μπορούν να δουλέψουν.

Το αλάτι κάνει ζημιά με ότι έρχεται σε επαφή ακόμη και την άσφαλτο ,το μάρμαρο και τα πλακάκια πολύ δε περισσότερο στα μεταλλικά αντικείμενα.

Αυτος είναι ο λόγος που οι δημότες που κυκλοφόρησαν με τα αυτοκίνητα αυτές τις μέρες πρέπει να τα πλύνουν και από κάτω. Προφανως οι αυτοκινητοβιομηχανίες περνούν ένα ψέκασμα τις λαμαρίνες και τα μέταλλα του αυτοκινήτου αλλά σίγουρα όλοι πέρασαν από κάποιο δρόμο με πετραδάκια τα οποία πλήγωσαν τα αντιδιαβρωτικά και έκαναν μικρά σημάδια στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Από την Τρίτη θα καθαριστούν και από την αλάτωση και οι 26 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Περδικίδης Βασίλειος
Σχολιάστε