OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Κατέρρευσαν κτίρια και νοσοκομείο – Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν όταν σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών έπληξε τη νήσο Κελέβη, επίσης γνωστή ως Σουλαουέσι, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Ματζένε, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δέκα χιλιόμετρα.

Χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους όταν έγινε ο σεισμός, σύμφωνα με την υπηρεσία. Ένα ξενοδοχείο και το κυβερνείο έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, ανέφερε η ίδια πηγή.

Κατέρρευσε νοσοκομείο παγιδεύοντας ασθενείς και προσωπικό

Νοσοκομείο κατέρρευσε, παγιδεύοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε. Έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν ασθενείς και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κι έχουμε αρχίσει επιχείρηση για να τους βγάλουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αριάντο, στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην πόλη Μαμούτζου, η οποία επλήγη από τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον ακόμα προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, πάνω από 600 τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Δύο ξενοδοχεία, το κυβερνείο της επαρχίας της Δυτικής Κελέβης, καθώς κι ένα εμπορικό κέντρο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ζει στην Μαμούτζου, βόρεια από το επίκεντρο.

Τουλάχιστον ένας δρόμος προς τη Μαμούτζου έχει κοπεί λόγω των ζημιών που υπέστη γέφυρα.

Μερικές ώρες νωρίτερα, χθες Πέμπτη, είχε σημειωθεί σεισμός 5,9 βαθμών στην ίδια περιοχή, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι σειρά σεισμικών δονήσεων είχε αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον τρεις κατολισθήσεις και να αναφερθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Σχετικά Άρθρα

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice