Σοκαριστική μαρτυρία νοσοκόμας στο Τέξας: Κανείς ασθενής δεν έβγαινε ζωντανός από τον «Λάκκο»

Συγκλονιστική μαρτυρία νοσοκόμας για το δωμάτιο όπου στέλνονται οι ασθενείς να πεθάνουν

Τις φριχτές συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς του κορονοϊού, περιέγραψε μια νοσοκόμα, καθώς τα νοσοκομεία του Τέξας αγγίζουν την πληρότητα στις κλίνες τους σε μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ανάμεσα στις σοκαριστικές αποκαλύψεις της που έκανε η Λάουνα Ρίβερς, σχετικά με την περίοδο που εργαζόταν στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο του Ελ Πάσο, ήταν και η ύπαρξη του δωματίου «The Pit» όπου στέλνονται οι βαρύτερες περιπτώσεις των ασθενών για να πεθάνουν.

Στο δωμάτιο αυτό πλέον δέχονται ελάχιστη φροντίδα και καταβάλλονται περιορισμένες προσπάθειες ανάνηψης. Λόγω του τεράστιου αριθμού ασθενών, αυτή και οι συνάδελφοί της δέχθηκαν εντολή να προσφέρουν στον κάθε ασθενή που βρίσκεται στο «The Pit» μόλις τρεις γύρους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) προτού το άτομο κηρυχθεί νεκρό, μία σημαντική μείωση στη συνηθισμένη προσπάθεια που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανούς τους ασθενείς. «Είδα πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν που αισθάνομαι ότι δεν έπρεπε να πεθάνουν» είπε η Ρίβερς στο βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook στις 7 Νοεμβρίου. Το Ελ Πάσο έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον κορονοϊό, με το Τέξας να γίνεται η πρώτη Πολιτεία που κατέγραψε τον αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων, που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Στο βίντεό της η Ρίβερς κατηγόρησε το νοσοκομείο ότι δεν μεταχειρίστηκε αρκετά επιθετικά τους σσθενείς κορονοϊού, σημειώνοντας ότι κάποιοι γιατροί απέφευγαν εντελώς να ασχοληθούν με ασθενείς κορονοϊού. Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε δει την προνομιακή μεταχείριση για τη σύζυγο ενός γιατρού, η οποία ήταν η μόνη επιζήσασα COVID-19 σε αυτόν τον όροφο. Προς απάντηση των κατηγοριών της νοσοκόμας, εκπρόσωπος για το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο δήλωσε στον τοπικό σταθμό KVIA-TV ότι παρ’ όλο που συμπονεί τον ιατρικό επαγγελματία, δεν μπορεί να πιστοποιήσει πλήρως τα αναφερόμενα γεγονότα. «Η συγκεκριμένη μεταφερόμενη νοσοκόμα ήταν στο κέντρο για σύντομο διάστημα για να βοηθήσει το Ελ Πάσο να αντιμετωπίσει την αύξηση στον αριθμό ασθενών του Covid-19».
Σχολιάστε