Κύπρος: Οι μπουλντόζες μπαίνουν στο Βαρώσι – Ο Ερντογάν τινάζει στον αέρα την αποκλιμάκωση

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί της Τετάρτης (7/10) βίντεο με μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα να εισέρχονται στα Βαρώσια, όπου πραγματοποιούν εργασίες στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων με κύριο σκοπό η απροσπέλαστη έως σήμερα περίκλειστη περιοχή να γίνει προσβάσιμη.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά το προκλητικό σόου από τον Ερντογάν ο οποίος σε κοινή δήλωση με τον Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσαν το άνοιγμα της ακτογραμμής των Βαρωσίων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της δήλωσης ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέθηκε με την Αμμόχωστο όπου παραταγμένα φορτηγά, μπουλντόζες και εκσκαφείς είναι έτοιμα να αρχίσουν τις διαδικασίες καθαρισμού!

Ο ανταποκριτής της Μιλλιέτ Σαφά Καραχασάν, σε σχετικό του tweet αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ «πως την Πέμπτη θα ανοίξει για τους πολίτες η παραλιακή γραμμή της πόλης-φάντασμα, ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», αναρτώντας και φωτογραφίες αναμένουν το «πράσινο φως» για να εισέλθουν στα Βαρώσια.

Η Αμμόχωστος είναι πόλη στην Κύπρο που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στον κόλπο που φέρει και το όνομά της. Τον Αύγουστο του 1974 κατελήφθη από τα τουρκικά στρατεύματα που είχαν εισβάλει στην Κύπρο.

 
Σχολιάστε