Η ΥΠΕΞ Σουηδίας… ξεγύμνωσε τον Τσαβούσογλου κι αυτός παραληρεί!

Άφωνοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ομόλογό του από την Σουηδία, Αν Λίντε. Η τελευταία μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας και ο Τούρκος υπουργός ξέχασε ότι είναι επικεφαλής της διπλωματίας, έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε το προκλητικό παραλήρημά του: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες και σκοτώνει μετανάστες!».

Η Σουηδή υπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία και τόνισε ότι δεν πρέπει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, γεγονός που… αναστάτωσε το δεκανίκι του γιαλαντζί σουλτάνου.

«Θέλετε να αποσυρθούμε από τη Συρία, με ποια δικαιοδοσία;», διερωτήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνέχισε:

«Το καθεστώς της Συρίας ή Ευρωπαϊκή Ένωση σας έδωσε αυτή τη δικαιοδοσία; Γιατί στηρίζετε το PKK και τους YPG; (…) Δεν θέλουμε να χωρίσουμε τη Συρία; Ποιοι είσαστε εσείς για να μας προειδοποιείτε;»

Στη συνέχεια, κλιμακώνοντας ακόμη περαιτέρω, ο Τσαβούσογλου, απάντησε και στις αναφορές για την Κύπρο: «Λέτε ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων; Δεν έχουν δικαίωμα στον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην περιοχή; Γιατί δεν δίνετε έμφαση στο δίκαιο διαμοιρασμό; Γιατί συμβαίνει αυτό; Μιλήσατε για αλληλεγγύη από την ΕΕ. Η αλληλεγγύη τυφλώνει την ΕΕ, όταν είναι άδικη και απομακρύνεται από τη δικαιοσύνη. Η εκτίμηση πως ότι κάνει η ελληνική πλευρά είναι σωστό, είναι λάθος. Γιατί δεν κριτικάρετε την Ελλάδα όταν βουλιάζει βάρκες και σκοτώνει πρόσφυγες;»
Σχολιάστε