OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών: «Υπάρχει νερό του Δήμου στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2/9, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου  κατά την οποία τοποθετήθηκε σχετικά με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και των δηλώσεων της Υπουργού περί μη ικανοποίησης αιτήματος παροχής νερού στον αρχαιολογικό χώρο από τον οικισμό των Μυκηνών.

Ο κ. Καμπόσος διευκρίνισε πως ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα έχει εντός των αρχαιολογικών χώρων για οποιαδήποτε εργασία ενώ μετά από ενδελεχή έλεγχο στις υπηρεσίες του Δήμου διαβεβαίωσε πως ουδεμία αίτηση έχει αποσταλεί από το  Υπουργείο Πολιτισμού  ή άλλη υπηρεσία αυτού, για περαιτέρω  υδροδότηση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών  από τον οικισμό. Όπως και η ίδια η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη ανέφερε σε δηλώσεις της: «Στον χώρο υπάρχουν δεξαμενές με νερό, οι οποίες και δεν χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της πυρκαγιάς καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο, καθότι η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετώπισε έγκαιρα την πυρκαγιά». 

 Πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης η κ. Υπουργός δεν γνώριζε πως οι 7 δεξαμενές που διαθέτει ο αρχαιολογικός χώρος, χωρητικότητας πάνω από 300 τόνους νερού υδροδοτούνται δωρεάν από υδροαρδευτική γεώτρηση  του  Δήμου Άργους Μυκηνών που βρίσκεται στη θέση «Αγριοσυκιά» του Τ.Δ Μυκηνών και από φυσική πηγή που υπάρχει πλησίον του χώρο. Μάλιστα μέχρι πριν περίπου 18 μήνες αυτή υπήρξε και η βασική πηγή υδροδότησης της κοινότητας Μυκηνών, μέχρι που ολοκληρώθηκε η υδροδότηση της κοινότητας από τις πηγές της Λέρνης.  Άρα υπάρχει συνεχής και επαρκής ροή νερού προς τον αρχαιολογικό χώρο  και μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σύστημα πυρόσβεσης. 

Επίσης κρίνεται αναγκαίο να αναφέρουμε πως στην σύσκεψη της Δευτέρας στις Μυκήνες παρουσία της Υπουργού και ιθυνόντων ζητήθηκε για πρώτη φορά  απο τον Δήμαρχο η εκπόνηση μελέτης για την σύνδεση με μια επιπλέον παροχή  υδροδότησης από την κοινότητα των Μυκηνών με τον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο αίτημα και απεδέχθη αμέσως, ενώ από πλευράς του ζήτησε το κόστος του έργου να επιβαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Η κ. Μενδώνη, την οποία πραγματικά εκτιμώ και αναγνωρίζω πως φέρει ένα μεγάλο βάρος αρμοδιοτήτων διότι οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα είναι πάρα πολλοί, υπέπεσε σε ατόπημα να κατηγορήσει τον Δήμο Άργους Μυκηνών για την μη ανταπόκριση σε αίτημα για επιπλέον παροχή νερού  και  πιστεύω πως  οφείλεται σε κακή πληροφόρηση».

Για εκείνους που χάρηκαν για το ατόπημα της Υπουργού Πολιτισμού και έσπευσαν να το κάνουν σημαία για αντιπολιτευτικούς λόγους ο κ. Καμπόσος δήλωσε: Πόσο γελοίος μπορεί να είναι κάποιος που κατά το παρελθόν υπήρξε για αρκετά χρόνια αντιπεριφερειάρχης και προήδρευε μάλιστα στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αργολίδας χωρίς καμία παρέμβαση για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου,  να επιτίθεται στην δημοτική μας παράταξη όταν ποια δεν κατέχει την καρέκλα! Θα του υπενθυμίσω πως η ανικανότητα του έχει όνομα και λέγεται Ζορμπάς»

Όσο για τα φαιδρά δημοσιεύματα που συνδέουν την προσπάθεια κατασκευής Μυθολογικού Πάρκου στις Μυκήνες με την φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Τους αφήνω στην κρίση των συνετών και των επιστημόνων».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice