Δήμαρχος Τρίπολης: «Με 10+1 παρεμβάσεις, στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων»

Ο Δήμος Τρίπολης, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της και προσπαθεί συνέχεια να είναι δίπλα στους δημότες, κάνει ό, τι μπορεί ώστε να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή (29/5) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης έδωσε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στις συντονισμένες, γρήγορες και αποφασιστικές δράσεις που έλαβε η δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις.

 1. Οι επιχειρηματίες και τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα απαλλαγούν 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο σε αντίθεση με τη Κυβέρνηση που αποφάσισε μείωση 40%…
 2. Για τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία δεν είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά εντούτοις έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορονοϊού, προβλέπεται μείωση του μισθώματος κατά 30% για τους τρεις αυτούς μήνες.
 3. Για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις έχουμε προχωρήσει σε απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για αυτούς τους μήνες.
 4. Τον Φεβρουάριο, πριν τον κορονοιό,μειώσαμε τα τέλη κατάληψης για τους κοινόχρηστους χώρους κατά 30%.
 5. Τον Μάρτιο απαλλάξαμε όλους τους επαγγελματίες από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. 
 6. Παραχωρούμε το μέγιστο κοινόχρηστο χώρο που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
 7. Όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου απαλλάσσουμε τις επιχειρήσεις από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους κατά 50%.
 8. Συμμετείχε ο Δήμος Τρίπολης στο Startup Greece Week – Τρίπολη 2020 για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 9. Πραγματοποιούμε συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων.
 10. Προβάλλουμε διαφημίσεις στα Μ.Μ.Ε για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
 11. Δόθηκε παράταση στην εξόφληση των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Τ έως 1η Ιουνίου 2020. Η έκπτωση 15 % – επί της αξίας του νερού – ισχύει και για την παραπάνω παράταση.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Οι ρυθμίσεις – παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης μας και ανταποκρίνονται άμεσα στο περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Βασικός μας στόχος είναι να ανακάμψει η τοπική οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Σχολιάστε