Τζιούμης: «Eνα μακρύ ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα»

Στη Δημοτική Ενότητα Κορυθίου και συγκεκριμένα στο Στενό συνεχίστηκε η διαβούλευση και οι επαφές,  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμη, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, κ. Ε. Καρούντζου, και του υπεύθυνου του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Τρίπολη 2021» κ. Γ.Πραχαλιά, με τοπικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει νόημα να καταγραφεί οτιδήποτε έχει σχέση με το 1821 από ένα τοπικό τραγούδι, μια ιστορία ή ένας χώρος, ένα χάλασμα ή μια μάντρα.

Σκοπός του επιχειρησιακού σχεδιασμού είπε ο κ. Τζιούμης είναι ό,τι έχει κάθε χωριό και σχετίζεται με το 1821 να αναδειχτεί είτε άμεσα είτε σε βάθος χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει το πρώτο βήμα είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, που είναι η καταγραφή, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα μακρύ ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα». 

Συνέχισε λέγοντας πως με την καταγραφή μπορεί να γίνει η ένταξη σε έναν συνολικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια είτε για το ιστορικό κομμάτι είτε για το κομμάτι των μνημείων και γι’ αυτό ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο και την Αρχιτεκτονική Σχολή της Αθήνας εκπρόσωποι των οποίων θα έρθουν στην Τρίπολη τις επόμενες μέρες. Επίσης τόνισε ότι είναι ευκαιρία το ΄21 να υπάρξουν και κάποιες χρηματοδοτήσεις. 

Όσον αφορά το θέμα της ανάδειξης και τηναναβάθμιση των ονομάτων της περιοχής, που αποτελεί ένας από τους άξονες του σχεδιασμού, ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν δίκτυα και να δημιουργηθούν διασυνδέσεις  με άλλες περιοχές και αυτό μπορεί να γίνει με ιστορικά παραδείγματα όπως για παράδειγμα η δικτύωση με περιοχές όπου μετείχαν Αρκάδες στο Μακεδονικό Αγώνα. Αυτό θα έχει συνέπεια και στην ανάδειξη περιοχών αλλά ακόμα και στην τουριστική αναβάθμιση. 

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον στη συζήτηση ήταν έντονη (αναδείχθηκαν ήδη 4-5 άγνωστα ιστορικά σημεία και θέματα) και δόθηκε η υπόσχεση και η πρόθεση να βοηθήσουν όλοι με όποιο τρόπο μπορούν.

 
Σχολιάστε