Εξαιρετικά θετικό το Agribusiness Forum για την Ελληνική Γεωργία και Κτηνοτροφία

Μια πραγματικά σημαντική οργάνωση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην πατρίδα μας πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες 1-2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο elpida resortΕιναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει την διοργάνωση του Forum το Επιμελητήριο Σερρών και αξίζουν συγχαρητήριο για το επίπεδο των πληροφοριών που δόθηκαν από επιστήμονες προηγμένων χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το Forum τίμησαν με την παρουσία τους  ο υπουργός  Υποδομών κ.Κώστας Καραμανλής ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ.Μ.Βορίδης και η υφυπουργός κ.Φ.Αραμπατζή. Από τους πολιτικούς που παρίσταντο διακρίναμε μια ευθύτητα του λόγου  χωρίς πολιτικές πιρουέτες και Πυθιακές απαντήσεις κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες με αποτέλεσμα να εισπράξουν το  χειροκρότημα  στις τοποθετήσεις τους και στις απαντήσεις που έδωσαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Αξίζει να αναφέρουμε τους συμπαραστάτες του Επιμελητηρίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και τον Δήμο Σερρών. Ο αντιπεριφερειάρχης  κ Π.Σπυρόπουλος και ο δήμαρχος Σερρών κ.Α.Χρυσάφης άνοιξαν το συνέδριο και καλωσόρισαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στον νομό με μεγαλύτερο κάμπο και το χαμηλότερο ΑΕΠ στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Χρήστος Μέγκλας στην ομιλία του στο AgriBusiness Forum 2019 , εστίασε στην «Αποτελεσματική & Εφαρμόσιμη Ανταγωνιστική Αγροτική Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο της Συνεδρίας «Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού στο αγροτοδιατροφικό περιβάλλον».

Αναφέρθηκε στην γνώση και την καινοτομία ως βασικά χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας, στα σημεία που διαθέτουμε επάρκεια (τεχνικές εκτροφής & καλλιέργειας, προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες) αλλά και σε αυτά που παρουσιάζουμε έλλειψη (στρατηγική, χρηματοοικονομικά θέματα, οικονομίες κλίμακας). Παρουσίασε προτάσεις για Ανταγωνιστική Επιχειρηματικότητα – Νέα Στοχευμένη Γεωργία, Γεωργία Ακρίβειας, Παρακαλουθηση Παγκόσμιας Αγοράς & Ανταγωνισμού -, τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και κοινές δράσεις και αναφέρθηκε στις βασικές πρωτοβουλίες & δράσεις του Επιμελητηρίου, μεταξύ των οποίων είναι ενδεικτικά η Ίδρυση Αγροτικού Τμήματος, η SEREXPO, το AgriBusiness Forum, το Μαθητών Επιχειρείν, η Θερμοκοιτιση Επιχειρηματικών Ιδεών και πολλές άλλες.

Τόνισε, τέλος, ότι το Επιμελητήριο Σερρών δικαιώθηκε για άλλη μια χρόνια για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του AgriBusiness Forum και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του στις Σέρρες το 2020.

Βασίλης Περδικίδης
Σχολιάστε