Χαρδαλιάς: «Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση – Παραμένει επικίνδυνη»

“Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση, με μία φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης πίσω από τον Άγιο Εφραίμ στις 2:17.

Έπειτα από 10 λεπτά είχαμε ένα δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα”, είπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

“Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Πυροσβεστική, οι δήμοι, η Περιφέρεια. Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια, απομακρύναμε προληπτικά κάποιους ανθρώπους που ήταν το πρώτο μέτωπο κοντά στα σπίτια”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννιά εναέρια, οι επίγειες δυνάμεις μας, τα πεζοπόρα τμήματα, όλες οι υδροφόρες και όλα τα μηχανήματα του Στρατού, του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής. Είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε εννέα ημέρες. Έχουμε ήδη στείλει διευρυμένα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Παραμένουμε στο σημείο, η φωτιά είναι σε ύφεση, είναι σε συμπαγές δάσος και καταλαβαίνετε ότι παραμένει επικίνδυνη γιατί έχουμε αυξημένες ριπές ανέμου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια”.

Δείτε το βίντεο από το OPEN:
Σχολιάστε