Απίστευτες προκλήσεις από τα Σκόπια: Υποδοχή ομάδας εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο με σύνθημα «Ποτέ Βόρεια – Μόνο Μακεδονία»!

Κάθε μέρα αποδεικνύεται η ποιότητα της Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας μας.

Οι Σκοπιανοί πάλι δεν αποδέχονται τον προσδιορισμό «Βόρεια» και επιμένουν στη διεκδίκηση της ονομασίας «Μακεδονία» και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη των πραγμάτων μπροστά στα τραγικά εθνομηδενιστικά λάθη της κυβέρνησης η οποία τόνιζε τον στρατηγικό περιορισμό των αλυτρωτικών βλέψεων τόσο των Σκοπιανών, αλλά και των Αλβανών και των Τούρκων!

Η Βαρντάρ από τα Σκόπια κατέκτησε για 2η φορά στην ιστορία της το Champions League στο χάντμπολ ανδρών, κερδίζοντας με 27-24 την ουγγρική Βέζπρεμ στον τελικό του Final-4 της Κολωνίας και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών δεν απουσίασαν ακραίες τοποθετήσεις. Τόσο στο γήπεδο όπου έγιναν τα παιχνίδια επί γερμανικού εδάφους, όσο και στην επιστροφή του συλλόγου στην πρωτεύουσα (Σκόπια).

Πάνω από 100.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων προκειμένου να υποδεχθούν και να αποθεώσουν την ομάδα για την μεγάλη της επιτυχία, αλλά γρήγορα η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε, αφού ακούστηκαν τα συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ακραία στοιχεία είχαν εισχωρήσει στο πλήθος και άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία». Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο κάποιοι φώναζαν συνθήματα και κατά των Αλβανών που ζουν στα Σκόπια, θεωρώντας πως είναι υπέρ της νέας ονομασίας της χώρας.

Βέβαια, μετά τον τελικό και οι παίκτες της Βαρντάρ στις δηλώσεις τους ξέχασαν ότι η νέα ονομασία της πατρίδας τους είναι «Βόρεια Μακεδονία» και αρκέστηκαν να λένε απλά ότι το «Μακεδονία». Ο αρχηγός της ομάδας τόνισε πως η Βαρντάρ δεν είναι ομάδα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το ίδιο έγινε και στους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς τους, κρατώντας σημαίες της χώρας του.
Σχολιάστε