OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό – Τι είπε ο οδηγός του βυτιοφόρου

Λίγο πριν από την κατεδάφιση της γέφυρας βρίσκονται τα συνεργεία στην Ολυμπία Οδό, όπου από το 75,2 χιλιόμετρο υπάρχει αποκλεισμός στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο και ταυτόχρονη εκτροπή προς δύο εναλλακτικές διαδρομές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε από την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα, στην γέφυρα στον Ισθμό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γέφυρα θα έχει ως την Κυριακή κατεδαφιστεί και έτσι θα γίνει άρση της αμφιδρόμησης και θα δοθούν στο ρεύμα προς Αθήνα και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Ως την Τετάρτη ωστόσο, θα απομακρύνονται τα μπάζα για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου έχει ομαλοποιηθεί και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις.

Όπως επισημαίνεται από την Τροχαία οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων.

Αυτοψία στη γέφυρα έκαναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο. «Εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών. Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις», ανέφερε.

Το 112 ήχησε νωρίτερα προειδοποιώντας για μεγάλες καθυστερήσεις και προτρέποντας τους πολίτες να καθυστερήσουν τις αναχωρήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι εναλλακτικές διαδρομές

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Οι ισχυρισμοί του 60χρονου οδηγού του βυτιοφόρου

Ο οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη και πετρέλαιο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου με κάταγμα κι ευτυχώς χωρίς εγκαύματα, ενώ μέχρι στιγμής 0 60χρονος από τη Ζάκυνθο, περιγράφει ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος επειδή κάτι πάτησε με τους δεξιούς τροχούς. Ως αποτέλεσμα «έσπασε ένα λάστιχο» και επήλθε η εκτροπή του βυτιοφόρου προς τα αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο μεσαίο τσιμεντένιο στηθαίο της Εθνικής Οδού να ανατραπεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για ανίχνευση αλκοόλ αναμένονται.

Κάτω από τη γέφυρα δεν υπάρχει κάμερα, ενώ ήδη πραγματογνώμονας ετοιμάζει το σχετικό πόρισμα μετά την αυτοψία στο σημείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Λόγω ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες (07-06-2024), στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σχετικά με την κατάσταση του οδηγού που έχει τραυματιστε΄ σεχωρίς εγκαύματα κάταγμα μόνο και προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε Οφείλεται μάλοον σε κάποιο εαστικό, όπως είπε και ο ίδιος.

«Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν»

Η Intrakat αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη. Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν».

«Ο Όμιλος ΑΒΑΞ συνδράμει την προσπάθεια με 20 εργαζόμενους (μηχανικούς, οδηγούς, χειριστές) και 9 μηχανήματα (ερπυστριοφόρα, φορτωτές και φορτηγά) για την κατεδάφιση της γέφυρας, την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την αποκατάσταση του οδοστρώματος προκειμένου να ξαναδοθεί σε κυκλοφορία».

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη, Νίκος Κουντούρης/ ERTNEWS.GR

Σχετικά Άρθρα

Ηλεία: Νεκρός 54χρονος στην Μυρτιά την ώρα της πυρκαγιάς

otavoice

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλποχώρι – Εκκενώνονται χωριά- Έκλεισε η Πατρών-Πύργου

otavoice

Η Βαρκελώνη καταργεί τις τουριστικές κατοικίες έως το 2028

otavoice

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα – Μεγάλα μέτωπα σε Αργολίδα, Αρκαδία- Κάηκαν σπίτια στη Μεγαλόπολη

otavoice

Πλήγμα σε τέσσερα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου ανακοίνωσε η Ουκρανία

otavoice

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας

otavoice