OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επίθεση Πούτιν στις “δυτικές ελίτ” από την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Με συνεχείς αναφορές στην επίθεση που αντιμετώπισε η Σοβιετική Ένωση από τους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και με παραλληλισμούς με την σημερινή στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία προσπάθησε να κινητοποιήσει το εθνικό συναίσθημα των πολιτών ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην καθιερωμένη ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου και της ημέρας νίκης κατά του ναζισμού.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση που περιέλαβε για μία ακόμη χρονιά διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο Πούτιν εμφάνισε τον ίδιο και την Ρωσία ως υπερασπιστές ενός «πολιτισμού» που δέχεται επίθεση και βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. «Ένας πραγματικός πόλεμος εξαπολύθηκε για άλλη μια φορά κατά της πατρίδας μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι με την εισβολή στην Ουκρανία «απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς και θα κατοχυρώσουμε την ασφάλειά μας».

Καταφέρθηκε κατά των «δυτικών ελίτ» που επιδιώκουν την αποκλειστική κυριαρχία τους στον πλανήτη, χειραγωγώντας ανθρώπους και χώρες «σπέρνοντας μίσος, ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό», προκειμένου να καταστρέψουν «τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες που καθιστούν έναν άνθρωπο άνθρωπο», προκειμένου να επιβάλουν την βούλησή τους σε άλλους λαούς και «στην πραγματικότητα ένα σύστημα ληστείας, βίας και καταστολής».

«Φαίνεται ότι ξέχασαν σε τι οδήγησαν οι παρανοϊκές επιδιώξεις των Ναζί για παγκόσμια κυριαρχία, ξέχασαν ποιος νίκησε αυτό το τερατώδες απόλυτο κακό, ποιος στάθηκε τείχος για την πατρίδα και δεν δίστασε να θυσιαστεί για την απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης», προσέθεσε.

Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τις καταστροφές μνημείων των σοβιετικών στρατευμάτων, έκανε λόγο για «λατρεία του ναζισμού» και «καθαρό ρεβανσισμό από αυτούς που κυνικά προετοίμασαν την νέα εκστρατεία κατά της Ρωσίας συγκεντρώνοντας τα παράσιτα των νεοναζί από όλο τον κόσμο».

«Οι υπέρογκες φιλοδοξίες, η αλαζονεία και η απουσία αντίδρασης μετατρέπονται αναπόφευκτα σε τραγωδίες. Αυτός είναι ο λόγος για την καταστροφή που βιώνει τώρα ο ουκρανικός λαός», υποστήριξε ο Πούτιν.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο μέλλον περιέγραψε μία «μη αναστρέψιμη μετατόπιση πορείας προς έναν πιο δίκαιο πολυπολικό κόσμο που βασίζεται στις αρχές της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας ασφάλειας, με ίσες ευκαιρίες για καινοτομία και απρόσκοπτη ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

H NASA προειδοποιεί ότι η Κίνα διεξάγει στρατιωτικά προγράμματα στο Διάστημα

otavoice