OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρνείται τα πάντα ο Πατήρ Αντώνιος: “Ψευδή και κατασκευασμένα”

Ο πατέρας Αντώνιος  με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι του στους εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίοι διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα, κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ».

Ο πατήρ Αντώνιος έπειτα από τρεις προθεσμίες που είχε λάβει, έδωσε σήμερα τις δικές του απαντήσεις  στα όσα του αποδίδουν ένας 19χρονος και ένας 15χρονος για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και φιλοξενούμενοι σε δομές της «Κιβωτού» που μίλησαν για τιμωρίες, ξυλοδαρμούς και καταναγκαστική εργασία. Χαρακτηρίζει τα πάντα «ψεύδη» αποδίδοντάς τα σε «σκοπιμότητες».
Ελπίζει ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της και θα αποκαλυφθεί η σκευωρία, σε μια υπόθεση που μεθοδευμένα έσπευσαν να τον καταδικάσουν χωρίς καν να του αναγνωριστεί το τεκμήριο αθωότητας. 

Ειδικότερα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«1. Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνο Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης.
2. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητά τους.
3. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.
4. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.
5. Μία μόνη παρατήρηση: παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.
6. Έως σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Αφού αξιολογηθούν οι θέσεις του οι δύο Εισαγγελείς που -από τον περασμένο Νοέμβριο- ερευνούν την υπόθεση θα αποφασίσουν για τις επόμενες ποινικές ενέργειες τους είτε προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης είτε αποφαινόμενες πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά Άρθρα

Ο.Α.2024: Οι Ουκρανοί αθλητές δεν θα αντιμετωπίσουν Ρώσους σε αγώνες πρόκρισης

otavoice

Στη Λευκωσία ο Ν. Δένδιας-Συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλίδη

otavoice

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις 4 Απριλίου

otavoice

ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

otavoice

Ζελένσκι: Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ” τα εγκλήματα στην Μπούτσα

otavoice

Έτσι θα λειτουργήσουν το Πάσχα τα καταστήματα

otavoice