Δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν και ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός για τους επισκέπτες.

Οκτώ από τα μεγαλύτερα συνδικάτα κάλεσαν τους πολίτες να κατεβούν στους δρόμους την «πρώτη μέρα απεργιών και διαμαρτυριών» ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν και σύμφωνα με τις οποίες το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 64 έτη από τα 62 που είναι σήμερα.

Πολλά δρομολόγια τρένων διακόπηκαν, σύμφωνα με τη γαλλική σιδηροδρομική αρχή SNCF ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις γραμμές του μετρό, ανέφερε στο Twitter η αρχή μεταφορών της πόλης RATP. Εν τω μεταξύ, η Eurostar ακύρωσε πολλά δρομολόγια μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και του Λονδίνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της και αρκετές πτήσεις στο αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι έχουν τροποποιηθεί.

Επίσης, αρκετοί εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της TotalEnergies (TOT) αποχώρησαν από την εργασία τους σήμερα, διακόπτοντας τις παραδόσεις προϊόντων πετρελαίου.

Παράλληλα, πάνω από το 40% των δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πάνω από το ένα τρίτο των καθηγητών γυμνασίου απεργούν, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL την Τετάρτη ότι πάνω από 10.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν στις διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων 3.500 αξιωματικών στο Παρίσι.